Cei doi mecanici ai trenului privat de marfa cu 16 vagoane care a deraiat, in 8 aprilie, pe ruta Petrosani - Simeria, intre statiile Banita si Merisor, au fost bauti, arata rezultatul necropsiei facute de medicii legisti, potrivit news.ro.

Seful Serviciului de Medicina Legala Hunedoara, Dan Octavian Marculescu, a declarat, miercuri, ca rezultatul necropsiei facute in cazul celor doi mecanici arata ca acestia consumasera bauturi alcoolice.

"Amandoi mecanici de locomotiva au fost bauti. Se evidentia alcool in sange. Pot sa va spun ca nu era zero la niciunul", a spus Dan Octavian Marculescu.

Seful SML Hunedoara a precizat ca pe trupurile celor doi mecanici au fost observate multiple traumatisme rezultate in urma accidentului.

In 8 aprilie, un tren de marfa cu 16 vagoane, al unui operator privat, a deraiat, sase dintre cele 14 vagoane deraiate cazand intr-o rapa adanca de aproximativ zece metri. In urma accidentului, cei doi mecanici si-au pierdut viata.

Traficul feroviar pe ruta Petrosani - Simeria, in Valea Jiului, in zona statiilor Banita si Merisor a fost blocat aproape o saptamana.

Accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare al trenului de marfa. Politistii au intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul accidentului.