Peste 6.400 de profesori sustin, joi, proba scrisa a examenului national de definitivare in invatamant

de Nicoleta Onofrei     HotNews.ro
Miercuri, 19 aprilie 2017, 15:42 Actualitate | Esenţial

Examen de definitivat
Foto: Agerpres
Profesorii sustin joi, de la ora 10.00, proba scrisa a examenului de definitivare in in invatamantul preuniversitar, in 42 de centre de examen. Potrivit Ministerului Educatiei, 6.417 de candidati sunt asteptati sa sustina examenul.

Accesul candidatilor in centrele de examen se va face in intervalul orar 8.00-8.45, pe baza unui act de identitate valabil.

Dupa primirea subiectelor, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce poate fi depasit doar in cazul candidatilor cu nevoi speciale care au solicitat acest lucru.

Proba scrisa contine itemi din domeniul disciplinei de specialitate si al metodicii predarii/didacticii acesteia.

Subiectele, traducerea acestora (pentru candidatii care au solicitat sustinerea lucrarilor in limba materna) si baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise (ora 16:00), pe subiecte.edu.ro. Lucrarile scrise vor fi evaluate in 6 centre organizate la nivel national.

Atat programele de examen, pentru toate disciplinele, cat si modele de subiecte si bareme pentru disciplinele de examen au fost postate pe definitivat.edu.ro si subiecte.edu.ro.

Nota minima de promovare a examenului este 8.

Cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Examenul certifica si faptul ca un cadru didactic debutant care a optat pentru aceasta cariera dispune de pregatirea necesara pentru exercitarea profesiei didactice si poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta, avand dreptul de a deveni titular in sistemul de invatamant preuniversitar si de a participa ulterior la sustinerea examenelor pentru obtinerea gradelor didactice.

Primele rezultate vor fi afisate marti, 25 aprilie, la centrele de examen si pe http://definitivat.edu.ro/. Contestatiile vor fi depuse in centrele de examen, conform calendarului aprobat, in zilele de 25 aprilie, dupa afisarea rezultatelor, si 26 aprilie. Rezultatele finale se afiseaza la centrele de examen si pe site-ul examenului duminica, 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidatii admisi si validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limita data de 22 mai.

Spre deosebire de anul trecut, arata Ministerul Educatiei, nivelul de competenta didactica este evaluat si prin portofoliul profesional, elaborat conform precizarilor din programa de pedagogie si psihologie scolara corespunzatoare functiei didactice ocupate.


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT. Intalnire online: Cum eficientizezi costurile cu serviciile bancare pentru afacerea ta? Doi specialisti raspund intrebarilor voastre, joi, de la ora 12.00

Doi specialisti in produse bancare pentru afaceri mici si mijlocii de la Banca Transilvania vor raspunde joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 12.00, la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT" pe tema dezvoltarii afacerilor cu ajutorul diverselor instrumente bancare. Vei primi raspunsuri la intrebarile tale, indiferent daca esti la inceput de drum cu bussinesul tau sau daca ai o afacere deja existenta.
  • Adreseaza-le intrebari prin intermediul formularului de comentarii de pe StartupCafe.ro

535 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version