Un timisorean a fost amendat cu 900 de lei de Politia Locala, pentru ca a postat pe Facebook o fotografie cu doua masini ale institutiei parcate ilegal si i-a catalogat pe politisti drept “nesimtiti”, informeaza tion.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Timisoreanul Corneliu Vaida s-a trezit invitat la sediul Politiei Locale sa dea explicatii dupa ce a postat pe Facebook o fotografie cu doua masini ale institutiei parcate pe trotuar.

“Militiene Cojan (n.r. seful Politiei Locale), tu si adunatura ta de nesimtiti, ce-ar fi sa va auto-amendati?”, a scris Corneliu Vaida alaturi de fotografia publicata pe pagina sa de Facebook.

La sediul institutiei, adjunctul Politiei Locale, Marius Tirlui, i-a transmis lui Vaida ca urmeaza sa fie amendat si i s-a cerut sa semneze un proces verbal prin care i se aplica amenda de 900 de lei, “pentru folosirea de cuvinte jignitore”

Miercuri dimineata, Vaida a postat pe pagina sa procesul verbal pe care l-a semnat cu mentiunea ca nu este de acord cu cele consemnate.

“Io: Nu sunt de acord cu cele consemnate in procesul verbal! Semnat. Concluzie: Ne vedem în instanta!”, a scris timisoreanul.

Politia Locala argumenteaza decizia luata prin faptul ca orice declaratie jignitoare de pe Facebook poate fi sanctionata.

"Directia Politia Locala Timisoara face cunoscut faptul ca, potrivit unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reteaua de socializare Facebook a fost declarata spatiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sanctionată cu amenda in conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicata, aspect valabil pentru orice persoana care se simte lezata de apelativele postate pe reteaua de socializare", transmit reprezentantii Poliției Locale.