Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori valabil pentru zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului din cinci judete, precum si un cod galben de precipitatii abundente pentru Banat, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei. Avertizarile sunt valabile de miercuri dimineata pana miercuri seara.

Cod portocaliu de ninsoriFoto: Meteo Romania

Codul Portocaliu este valabil miercuri de la ora 9 dimineata pana la 6 seara pentru zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, unde va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, viscolind puternic zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m.

In ceea ce priveste codul galben, acesta este valabil miercuri de la ora 4 dimineata pana la 6 seara si vizeaza precipitatii abundente, ninsori si strat de zapada la munte, intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat precipitatiile vor cuprinde jumatatea de sud-vest a teritoriului si cea mai mare parte a zonei de munte. In Banat, Oltenia, vestul si nord-vestul Munteniei va ploua, iar in zona montana vor fi mai ales ninsori. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40 l/mp.

Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii si local, indeosebi in regiunile sudice si centrale, viteza la rafala va depasi 50...55 km/h.

La munte, cu precadere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.