Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a indemnat marti dimineata la folosirea unor mijloace exclusiv diplomatice pentru a pune capat tensiunilor exarcebate din peninsula Coreeana, dupa ce regimul nord-coreean a promis sa continue programul nuclear si de testare a unor rachete balistice in ciuda sanctiunilor implementate de Natiunile Unite, transmite Reuters, citata de News.ro.

Wang a cerut atat americanilor, cat si nord-coreenilor, sa gaseasca o solutie pasnica dupa ce ultimele tensiuni au adus peninsula la un pas de razboi.

Reactia sefului diplomatiei chineze vine dupa ce un oficial nord-coreean a amenintat ca Phenianul va continua sa testeze "saptamanal, lunar si anual" rachete in pofida sanctiunilor internationale si a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite. El a amenintat cu un "razboi total" daca Statele Unite vor fi atat de "nechibzuite sa recurga la mijloace militare".

Vicepresedintele Mike Pence a declarat luni ca s-a incheiat "era rabdarii strategice" americane fata de Coreea de Nord.

Pence a avertizat regimul nord-coreean, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele interimar sud-coreean Hwang Kyo-ahn, sa nu puna la incercare rabdarea presedintelui american Donald Trump.