Politia Romana anunta ca autoritatile sarbe au informat ca Sebastian Ghita a fost arestat in Serbia, pentru o perioada de 18 zile, incepand cu data de 14 aprilie, in vederea extradarii, potrivit News.ro. Informatia intra in contradictie cu o stire publicata vineri de agentia de presa sarba Tanjug, care a scris - citand Curtea Suprema din Serbia - ca judecatorii au decis arestarea preventiva a lui Ghita pentru doua luni.

Sebastian GhitaFoto: TVR

Politia Romana a precizat, luni, ca fotografia inculpatului Ghita Sebastian a figurat pe site-ul institutiei pana in momentul in care s-a primit din partea autoritatilor sarbe confirmarea oficiala ca acesta a fost arestat in vederea extradarii.

"Acest mesaj a sosit pe canalul de cooperare politieneasca Interpol in urma cu cateva minute, datorita unor probleme tehnice aparute in sistemul Interpol Belgrad. Astfel, autoritatile sarbe ne-au informat ca persoana respectiva a fost arestata in Republica Sarba, pe o perioada de 18 zile in vederea extradarii, incepand cu 14.04.2017", a anuntat luni Politia Romana.

Politia Romana a informat Ministerul Justitiei, pentru ca aceasta este institutia abilitata a demara procedura de extradare. Potrivit prevederilor legale, in acest moment Politia Romana nu mai are competenta in acest caz. In momentul extradarii, in cazul in care autoritatile sarbe vor solicita ca partea romana sa efectueze escorta in tara a inculpatului, politistii romani vor efectua acest serviciu, conform competentelor, mai precizeaza Politia Romana.

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul in care a fost prins.