Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial Timisoara, in cooperare cu I.J.J. Timis si Gruparea de Jandarmi Mobila, au depistat in zona de frontiera a judetelor Caras-Severin si Timis, mai multe grupuri formate din 47 de cetateni din Pakistan, Bangladesh, Irak si Iran, care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei, informeaza Politia de Frontiera.

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Oravita, judetul Caras-Severin, in cooperare cu lucratori din cadrul Sectiei de Politie Bocsa, au desfasurat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Vrani, Bocsa si Latunas, 19 cetateni straini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.

Persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului Politiei de Frontiera, iar in urma verificarilor preliminare s-a stabilit ca sunt cetateni din Pakistan si Irak, dintre care 9 barbati, 3 femei si 7 minori, adultii avand varste cuprinse intre 18 si 47 de ani, iar minorii au varste cuprinse intre 6 si 17 ani.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Naidas si Moldova Veche, judetul Caras-Severin, in cooperare cu lucratori din cadrul Postului de Politie Oravita, au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Berliste si Carbunari, doua grupuri formate din 6, respectiv 4 cetateni din Pakistan, toti barbati cu varste cuprinse intre 17 si 42 de ani.

In cursul noptii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, judetul Timis, impreuna cu lucratori din cadrul I.J.J Timis si cu politisti din cadrul Posturilor de Politie ale oraselor Gataia si Deta au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Butin si Jamu Mare, 18 persoane din Bangladesh, Irak, Iran si Pakistan (16 barbati, o femeie si un copil), adultii avand varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, iar minorul avand varsta de 2 ani.

In toate cazurile, persoanele depistate de politistii de frontiera au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si punerii in aplicare a acordului de readmisie.