Peste 30 de migranti din Irak si Pakistan au fost prinsi, in ultimele 24 de ore, la frontiera cu Serbia, in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania pentru a ajunge in spatiul Schengen, a anuntat Politia de Frontiera Timisoara, citata de Agerpres. "Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat in zona de competenta a sectoarelor Moravita si Oravita, 34 cetateni din Irak si Pakistan care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei'', se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul sectorului Moravita au desfasurat actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Gherman, Percosova si Butin, patru grupuri de persoane, adulti si minori, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.

''Avand in vedere ca persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari, unde s-a stabilit ca cei in cauza sunt in total 33 de cetateni pakistanezi si irakieni, respectiv 24 de adulti, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani si 9 minori, cu varste intre 1 si 17 ani. Ei au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei'', se arata in comunicat.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita au depistat, in apropierea localitatii de frontiera Forotic, un cetatean strain care nu isi justifica prezenta in zona, acesta fiind preluat si transportat la sediul institutiei pentru cercetari. In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca este din Pakistan si are 28 de ani.

In prezent se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand a fi luate masurile legale care se impun.

Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.