Au fost demolate în Săptămâna Patimilor, de poliția locală, pentru că stricau aspectul de maidan plin de gunoaie al Esplanadei - fostul parc cu căprioare din capul lui Oprescu.

Fatada colibei lui GheorgheFoto: Dollo.ro

Gheorghe are 56 de ani și Parkinson. L-a descoperit pe Dumnezeu cam atunci când și-a pierdut actele, așa că acum trăiește de azi pe mâine, din mila publică, pe unul dintre cele mai scumpe terenuri din buricul Capitalei, care valorează cel puțin 1000 de euro mp. Așa numita Esplanada trebuia să fie de mai bine de 15 ani un mare proiect imobiliar pe 10 hectare din Bulevardul Unirii, fostă Victoria Socialismului, lângă Biblioteca și Opera Națională. Pentru că a venit criza imobiliară, iar Guvernul Boc nu s-a mai înțeles cu firma ungurească Trigranit, proiectul a rămas o frumoasă iluzie. N-a fost să fie, taman ca visul lui Ceaușescu de a ctitori acolo Cântarea României. Sau ca viața de familie a lui Gheorghe. A avut nevastă, a avut copii, dar zice că au vândut tot ce aveau la Roman și au plecat din țară. Pe el l-au lăsat să se lupte cu patima alcoolului și cu sărăcia națională.

Gheorghe a lucrat la Danubiana, pe vremea când se produceau cauciucuri în România, dar nu poate să demonstreze nimic din toate astea pentru că nu mai are niciun act. Nici buletin, nici carte sau putere de muncă, nici venit. Deci nimic.

Citeste tot articolul pe blogul lui Dollo