Masuri dure pentru a stopa fenomenul nevaccinarii: Ministrul Sanatatii ameninta ca parintii care nu isi vaccineaza copiii risca pedepse cu inchisoare

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 11 aprilie 2017, 19:01 Actualitate | Esenţial


Florian Bodog
Foto: senat.ro
 documente
(11 Apr 2017) PDF, 316KB
(11 Apr 2017) PDF, 311KB
Proliferarea ingrijoratoare a cazurilor de copii nevaccinati in Romania determina o replica din partea ministrului Sanatatii, Florin Bodog. Aceasta a anuntat marti ca refuzul de a vaccina copilul va fi prins in legea vaccinarii ca infractiune de rele tratamente aplicate minorului, transmite News.ro. Potrivit Codului Penal, infractiunea de rele tratamente se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 7 ani.

Romania este confruntata cu o epidemie de rujeola, numarul deceselor ajungand la 21. Ultimele doua cazuri inregistrate au fost un copil de un an si jumatate si o tanara de 17 ani, ambii fara vaccin. Scaderea ratei de vaccinare are mai multe cauze, printre cele mai importante fiind deficientele cronice in aprovizionarea cu doze de vaccin, dar si campaniile publice anti-vaccinare duse de pseudo-specialisti.

Bodog a mai spus ca aceasta prevedere apare si intr-un alt act normativ, pe langa proiectul legii vaccinarii, pus de Ministerul Sanatatii in dezbatere publica marti.

Comisiile Judetene de Vaccinare sunt obligate, potrivit arrticolului 11 din proiectul Legii vaccinarii, sa sesizeze institutiile abilitate privind constatarea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti sau reprezentanti legali in cazul minorului care implineste varsta de trei ani si nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzatoare varstei.

Bodog a anuntat marti intr-o conferinta de presa ca in proiectul de lege va fi adaugat un capitol special pentru sanctiuni. Chestionat daca a nu vaccina copilul este sinonim cu rele tratamente aplicate minorului, ministrul Sanatatii a raspuns: "Da, corect".

"Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu contine un capitol de sanctiuni, dar, asa cum stim, orice lege care dorim sa fie aplicata si care dorim sa aiba un rezultat final are nevoie de acest capitol de sanctiuni. Aceste sanctiuni vor aparea in lege, ca urmare a dezbaterilor publice si ca urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de sanatate ale Senatului si Camerei Deputatilor. Noi stim ca este necesar un capitol, la un moment dat, a fost si gandit un set de sanctiuni, insa am considerat ca este bine sa existe dezbateri. Cu toate ca, la momentul de fata, eu zic ca este un moment optim de a aparea cu aceasta lege, din cauza epidemiei cu care Romania se confrunta, si cred ca si aceste sanctiuni vor trebui astfel dimensionate incat sa aiba o cat mai mare acceptanta din partea opiniei publice, dar, in acelasi timp, sa ne asigure o imunizare corecta a copiilor din Romania", a mai spus Bodog, citat de News.ro.

Inscrierea copiilor intr-o colectivitate se va face numai dupa prezentarea documentelor care atesta ca au fost facute vaccinurile obligatorii, iar parintii isi asuma in scris refuzul vaccinarii, potrivit proiectului Legii vaccinarii, pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7105 vizualizari

 • +5 (49 voturi)    
  daca sunt asa de specialisti (Marţi, 11 aprilie 2017, 19:11)

  Adran [utilizator]

  cei care sunt specialisti, de ce nu isi asuma raspunderea si cand esueaza ?
  Te obligam sa-ti vaccinezi copilul dar il vaccinezi pe raspunderea ta. Pai cum vine asta? Daca ma obligi si se intampla ceva pai atunci sa-l bagi la inchisoare pe cel care a facut vaccinul 3-7 ani si sa-mi platesti despagubiri toata viata pt ce s-a intamplat, pt ca raul nu poate sa fie reparat.
  • +2 (14 voturi)    
   hei (Miercuri, 12 aprilie 2017, 5:12)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   Ma intreb cand se va trezi Poporul Roman si va trage la raspundere PSD pentru supunerea Poporului Roman la rele tratamente in ultimii 27 de ani?
   • -11 (11 voturi)    
    Poporul Roman (Miercuri, 12 aprilie 2017, 8:37)

    CataiDaniel1 [anonim] i-a raspuns lui john70

    Poporul Roman se va trezi cand cei care, timp de 10 ani, au lins c.....r basist si udrist iara acum prefera c...l iohanist, vor fi disparuti
  • +5 (7 voturi)    
   Pedepse cu inchisoarea (Miercuri, 12 aprilie 2017, 10:20)

   APRO [anonim] i-a raspuns lui Adran

   Si cei care vor refuza o sa le creasca copii statul pentru ca vor fi arestati? Doresc sa le ofere o viata in orfelinate copiilor pline de lipsuri si de probleme in schimbul posibilitatii cresterii imunitatii dorite de unii parinti?
  • +2 (12 voturi)    
   Fascism medical (Miercuri, 12 aprilie 2017, 12:53)

   altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   Să-i ameninți pe părinți prin tot felul de bule papale, pardon bule medicale, aduce acum, în 2017, a fascism medical.

   Cine VREA și CREDE în vaccinuri nu are decât să procedeze în conformitate cu propriile sale credințe, cine îl împiedică?! Însă să-ți impui, cu FORȚA, credințele tale este pur și simplu INACCEPTABIL.

   Și, da, nu ne vom lăsa intimidați. Ne iubim copiii și vom lupta pentru ei, orice sacrificiu ni s-ar cere pentru aceasta. Asta a fost dintotdeauna datoria unui bărbat: să-și apere copiii, nevasta și neamul. Pentru un bărbat este mai onorabil să moară cu sabia în mână decât să trăiască, în genunchi, cu coada între picioare.
   • 0 (14 voturi)    
    Credinta nu are nimic de a face cu stiinta (Miercuri, 12 aprilie 2017, 13:11)

    eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui altVasile

    Dar are multe de-a face cu prostia si cu imposibilitatea de a vedea mai departe de propriul nas si de prietenii imaginari.
    • -1 (11 voturi)    
     Credinta nu are nimic de-a face cu credinta?! (Miercuri, 12 aprilie 2017, 14:17)

     altVasile [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

     Prietene, mă tem că habar nu ai nici ce este știința, nici ce este credința! Dacă dumneata crezi că poți să faci una fără să apelezi la celălaltă, atunci dă-mi voie să-ți spun fără rezerve: ”Îți admir credința, nu însă și inteligența!”

     Știința ca oricare lucru de fața acestui pământ este două feluri: una BUNĂ și alta REA. Doar unul care are ochelari de cal pe ochi nu poate să vadă ambele părți ale ”monedei”. Un om care este deprins să judece cu propriul său cap (nelăsându-l niciodată la garderobă) va ști (sau cel puțin va depune efortul necesar) să facă distincție între cele două.

     În plus, mai este un aspect foarte important. Știința nu se face singură pe sine. Știința este făcută de oameni. Iar oamenii sunt de mai multe feluri. Unii nu poți fi cumpărați nici măcar dacă îi pui în fața plutonului de execuție. Alții - pentru câțiva gologani în plus - sunt gata să-și vândă și mama, și tata, și țara. Este un mit – în care cred doar copiii la minte – că ȘTIINȚA este o fată tânără și neprihănită care nu se lasă sedusă nici măcar dacă îi oferi un milion de euro! Corupția există peste tot în această lume: în rândul polițiștilor, judecătorilor, medicilor și – cu voia dumitale – corupția există și în rândul oamenilor de știință. Așa a fost, așa este și așa va fi până la sfârșitul acestui pământ!

     Ce vreau să spun?! Vreau să spun că BANII vorbesc și încă cum vorbesc! Știința FĂRĂ DE BANI nu mai face nimeni astăzi. Or banii - bani foarte-foarte mulți - vin astăzi din partea companiilor farmaceutice. Iar cel care plătește, acela comanda și muzica!

     În concluzie: dacă dumneata ai ales să crezi (orbește zic eu!) în vaccinuri, atunci nu-ți zic decât ”Be my guest!”. Vaccintează-te, direct în creier dacă se poate! Un lucru însă, te rog, să-l faci: ”Ia-ți labele, străinule, de pe copilul meu! Nu veni să-mi impui prin metode care miros de la o poștă a fascism medical propriile dumitale credințe.”

     Este prea mult ceea ce-ți cer?!
     • +1 (5 voturi)    
      desteptule (Miercuri, 12 aprilie 2017, 14:48)

      gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui altVasile

      te dai rotund, iluminat, scrii mult si intelegi putin.
      stiinta nu este nici buna nici rea, efectele care decurg din aplicarea stiintei depind de cine face treaba asta. eficienta vaccinurilor este dovedita, credinta e irelevanta. opinia nu tine loc de dovezi.
      apropos de conspiratia mondiala, nu ar fi mai simplu ca in loc de ingrediente active sa bage apa chioara? in acest fel nu exista riscul de efecte adverse si profitul este maxim.
      • +1 (3 voturi)    
       Discutăm discuții? (Miercuri, 12 aprilie 2017, 21:49)

       altVasile [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

       ”stiinta nu este nici buna nici rea, efectele care decurg din aplicarea stiintei depind de cine face treaba asta.” Acesta este doar un joc de cuvinte. Operația a fost un succes total, păcat că pacientul a murit!

       ”eficienta vaccinurilor este dovedita, credinta e irelevanta”

       Eficiența vaccinurilor este departe de a fi dovedită. Atunci când îți iei un pic de timp ca să studiezi lucrurile mai în profunzime constați foarte rapid că lucrurile nu sunt chiar atât de simple cum ar vrea unii să ni le prezinte. Corpul omenesc este extrem de complex, iar vacciunurile acelea ”miraculoase” conțin în ele vrute și nevrute, care cauzează o mulțime de efecte adverse nedorite.

       Chinezii cred în mod superstițios că dacă mănâncă o anumită parte dintr-un tigru, atunci se vor vindeca de bolile care îi chinuie (de a ajuns tigrii în pragul dispariției). Oamenii din Vest (care nu mai pot de atâta ”știință” în ei) cred că un cocteil de chimicale (care conține fel de fel de ingrediente, unul mai otrăvitor decât altul) poate să le rezolve în mod miraculos problemele lor legate de sistemul imunitar. Personal nu văd o mare diferență între cele două grupuri de oameni. Ignoranța și lenea de a gândi le caracterizează pe ambele grupuri. Și tocmai din această cauză am ales o a treia cale. Dacă vrei să fii sănătos, atunci totul ce trebuie să faci este să trăiești în conformitate cu principiile unei vieți sănătoase. Dacă vrei să ai un sistem imunitar care să te apere, atunci trebuie să-i dai acelui sistem elementele de care acel sistem are nevoie. Îți recomand, pentru început, să citești cartea scrisă de medicul american Joel Fuhrman ”Superimunitatea”. Este o carte bine scrisă, documentată în bază a numeroase studii. Pentru a fi sănătos nu este deloc nevoie să plătești ”taxa de protecție” către industria farmaceutică.
      • +1 (1 vot)    
       Nu da nimeni bani pentru apa chioara (Joi, 13 aprilie 2017, 13:28)

       Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

       Desi efectul unor medicamente asupra bolii pe care sustin ca o trateaza e similar.

       De exemplu s-a descoperit ca medicamentele antidepresive nu au efect mai bun decat placebo asupra depresiei. Deosebirea fata de placebo e ca medicamentele au si efecte diverse.
   • -1 (11 voturi)    
    in vaccinuri nu se crede (Miercuri, 12 aprilie 2017, 13:12)

    gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui altVasile

    ca nu e vorba despre invierea lui gizas. eficacitatea vaccinurilor este demonstrata, mare diferenta
    • 0 (6 voturi)    
     La fel (Miercuri, 12 aprilie 2017, 14:56)

     ACP [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

     si efectele secundare, pe care ti le asumi pe raspunderea ta. Adica te duci cu copilul la medic si medicul iti enumera beneficiile si reactiile adverse. Dupa care semnezi pe propria raspundere ca esti de acord cu vaccinarea si daca copilul pateste ceva nu e vina nimanui ca doar ai semnat. Daca nu semnezi te alegi cu dosar penal. Cine nu e cu noi e impotriva noastra si trebuie inchis. Pentru asta s-a luptat in '89? Ca pe atunci asa era...
     • +2 (2 voturi)    
      Păi cam aceasta este logica după (Miercuri, 12 aprilie 2017, 21:54)

      altVasile [utilizator] i-a raspuns lui ACP

      care operează băieții deștepți. Cum n-ai da pisica cade în picioare. Se aruncă moneda. Dacă este ”cap”, atunci tu câștigi. Dacă este ”pajură” atunci eu pierd. Aceasta este logica după care operează băieții deștepți din toate timpurile.
  • +2 (8 voturi)    
   cei care sunt specialisti, (Miercuri, 12 aprilie 2017, 14:39)

   altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   de ce nu isi asuma raspunderea si cand esueaza ?

   Pentru că este vorba de business! Orice afacere se face cu un scop precis: MAXIMIZAREA PROFITULUI. Pentru a maximiza profitul trebuie să cauți noi și noi căi de a mări veniturile (încasările) și de minimiza cheltuielile.

   Și atunci se pune întrebarea: ”Ce trebuie să faci pentru a minimiza riscurile și cheltuielile generate de efectele adverse ale vaccinelor?”

   Păi este simplu: ”Trebuie să-ți antrenezi specialistul în așa fel încât acesta să caute ÎNTOTDEAUNA cauzele problemelor apărute în altă parte. Negare, negare și încă o dată negare!”

   Au existat desigur oameni, care o îndârjire de fier, au reușit după ani și ani de umblat prin sălile de judecată să obțină bani de la companiile farmaceutice. Însă aceste cazuri sunt puține...
 • +15 (23 voturi)    
  of,of,of (Marţi, 11 aprilie 2017, 19:21)

  un revolutionar [utilizator]

  dar cei care vor aduce din import vaccin neconform sau indoit cu ,,aditivi,,și cei ce tin in colaps institutul Cantacuzino ce pedepse vor merita?
 • +9 (15 voturi)    
  Corect, atat timp cat vorbim de vaccinurile (Marţi, 11 aprilie 2017, 19:25)

  Inna100 [utilizator]

  clasice pentru bebelusi , daca acestea sunt verificate, si provin din surse verificate.
  Si ce pedepse revin responsabililor care nu asigura vacinurile bazice ( anti TBC, anti rujeola, anti hepatite, anti polio.. ) pe care bebelusii ar trebui sa le primeasca la iesirea din maternitate sau in primul an de viata?
  Si ce pedepse revin celor cae au condus la eliminarea institutului Cantacuzino?
 • -12 (30 voturi)    
  Cu masura asta inclin sa fiu de acord. (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:02)

  Cuca [utilizator]

  Consider ca parintii respectivi sunt niste habotnici sau niste ignoranti,
  • -5 (25 voturi)    
   Nu e adevarat (Miercuri, 12 aprilie 2017, 4:00)

   JohnR [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

   Copii vaccinati, dar cu un sistem imunitar scazut for scapa de hepatita insa vor muri de o banala gripa. Sistemul imunitar are un rol si trebuie lasat sa lucreze. Fara el muream toti pana acum. Intotdeauna o sa existe un virus pentru care nu exista vaccin. Si virusul gripal evolueaza de la un an la altul facand vaccinul neeficient. Pana si bacteriile devin imune la antibiotice.
   • -2 (10 voturi)    
    gigele (Miercuri, 12 aprilie 2017, 11:34)

    gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

    vaccinul face sistemul imunitar sa lucreze, sunt creati anticorpi. fara vaccinuri nu mai eram atatia sa stam la taclale pe net. cu privire la virusul gripal, da, acesta evolueaza, ca orice chestie vie dar vaccinul este preparat in fiecare an dupa tulpina noua.
    • +2 (6 voturi)    
     Imunitatea tine (Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:02)

     ACP [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

     de la cateva luni la 2-3 ani. Dupa care trebuie repetata. Altfel scade gradul de protectie care si asa nu e 100%...
     Nimic nu bate un sistem imunitar solid sustinut de o alimentatie corespunzatoare.
    • +1 (1 vot)    
     Si otrava face sistemul imunitar sa lucreze (Joi, 13 aprilie 2017, 13:24)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

     Cum reactioneaza sistemul imunitar si care sunt toate efectele asupra organismului, nu se stie clar. Doar se incearca, se presupune, se ghiceste.
 • -2 (16 voturi)    
  F. bine (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:03)

  Zummm [utilizator]

  Numai sa existe vaccinurile alea pe piata
 • +9 (15 voturi)    
  Deșteaptă treabă (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:03)

  Grigore Barsan [utilizator]

  Eu aș sugera ca mai întâi să avem vaccinurile și aba după aceea să alergăm după părinții care nu-și vaccinează copiii. Eu am fost într-o situație în care m-am străduit mult ca să pot cumpăra vaccinul hexavalent pentru sugari de două luni, căci acesta nu se mai găsea nicăieri în țară. Într-un final s-a cumpărat din Ungaria. Unul dintre cei mai incompetenți miniștrii de după 89.
 • +14 (26 voturi)    
  No Problem!!! (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:04)

  FacitJustitia [utilizator]

  Pai ce pot spune, ne vedem in instanta!!!!!
  Dragi tovarasi lasati-o mai moale, vremea voastra a cam trecut, iar noi astia adormitii incepem sa ne trezim, nici macar in visele voastre nu veti decide voi sau altii pentru copii mei, totul are o limita iar daca o sa treceti peste acea limita sper ca sunteti constienti ca o sa ne luptam iar numarul nostru, al celor ce au inceput sa se trezeasca creste de la o zi la alta, asadar si prin urmare suntem multi, pregatiti-va!!!!!!!
  Vad ca incepeti sa cam exagerati si sa fortati nota cu multe.
  Sa dam startul atunci, sa curga procesele, pe banda rulanta, inclusiv la instantele internationale!!!!
 • +8 (30 voturi)    
  Faceti public (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:09)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Lista de vaccinuri cu toate ingredientele ce le contin si apoi vorbim. Daca insistati cu rele tratamente , atunci Ministrul cat si doctorii trebuie sa semneze act care sa-si asume raspunderea pt posibile efecte secundare : deces, autism, paralizii etc
  • -2 (8 voturi)    
   te poti informa (Miercuri, 12 aprilie 2017, 11:39)

   gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   dar ma indoiesc ca vei intelege ceva din "ingrediente". diferenta dintre otrava si medicament o face doza. autismul nu e provocat de vaccinuri, nu te mai uita la olivia steer
   • 0 (4 voturi)    
    Meet the Fockers (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:23)

    Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

    Sunt mii de marturii ale parintilor care declara ca dupa vacinuri copii lor s-au imbolnavit. coincidenta?
    Robert de Niro declara ca dupa vaccin copilul lui este nerecunoscut.
    Iar voi astia , promotorii vaccinurilor sunteti absolventi de medicina transformati in agenti de vanzari
  • +1 (5 voturi)    
   si scleroza (Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:06)

   ACP [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   de la vaccinul contra hepatitei B pentru care exista studii in franta. Normal ca astea apar mai tarziu si legatura e greu de probat in instanta. Ca sa nu mai vorbim de boli autoimune. Cum reactioneaza oare organismul unui copil de sub un an la vaccinul hexavalent. Unde in natura se intalneste asa ceva?
 • +4 (36 voturi)    
  Aceiași sancțiune pentru toți... (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:24)

  Furnicuta [utilizator]

  Și când spun toți mă refer la:
  1. Olivia Steer și toți pseudospecialiștii care propagă în media opinii antivaccin;
  2. Părinții care nu-și vaccinează copiii, fie din nepăsare, fie cu bună știință;
  3. Responsabilii din instituțiile publice care nu pun la dispoziția populației în timp util vaccinurile necesare.
  Că și cei din minister au partea lor de vină.
  • +1 (1 vot)    
   Prostia de turma (Duminică, 16 aprilie 2017, 11:58)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Furnicuta

   Interesant ca faptul ca vaccinul nu se gaseste este pe ultimul loc pe lista ta stupida.

   Ce conteaza ca parinti care vor sa-si vaccineze copiii nu gasesc vaccinul si acestia devin posibili vectori de raspandire a bolii, de vina e Olivia Steer. Si asta se popularizeaza pe tot internetul.

   Cine spune ceva rau de vaccinuri e automat etichetat ca "pseudospecialist", chiar daca e medic.
 • -9 (33 voturi)    
  BEMOL (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:25)

  dincannes [utilizator]

  1- Un medicament este obligatoriu testat, inainte de a fi vindut pe piata. Dar stupoare mare, normele de test, amesteca barbatii cu femeile! Eroare mare. Un medicament poate face bine unei femei, dar rau unui barbat.
  2- Am aflat ca vaccinul antitetanos este o ineptie: bacilul Clostridium tetani (strict anaerobic) ataca creerul, pornind de la o plaga, dar nu pe calea singelui (unde ar putea actiona eventual un vaccin) ci pe calea nervilor. Si totusi mii de oameni se vacineaza cu acest produs placebo!
  Cifra de afaceri a vaccinurilor era de 20 de miliarde in 2012 si este de 42 de miliarde in 2016 (LEEM). Cu atitia bani, poti cumpara multi oameni de decizie.
 • 0 (46 voturi)    
  vaccinarea? (Marţi, 11 aprilie 2017, 20:50)

  misa2002_2006 [utilizator]

  oare in afara de interese ale afacerilor producatorilor de medicamente si ale distribuitorilor acestora, ce s-ar mai putea ascunde in spatele acestei tarasenii?
  cum sa fie posibil ca ceea ce altii dovedesc prin studii, ca afecteaza grav sanatatea copiilor, la noi in tara sa devina obligatoriu prin lege??
  in legea aceea privind obligativitatea vaccinarii copiilor romanilor, dupa o schema impusa, intra si despagubiri financiare si tratamente medicale pt tot parcursul vietii, in caz de "eroare''?
  tare as vrea sa va vad tarati prin tribunal pe la Haga de jumatate din romanii acestei tari, si sa fiti obligati sa platiti daune tuturor!
 • +13 (25 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 11 aprilie 2017, 21:38)

  andipetre [anonim]

 • +12 (28 voturi)    
  E tare (Marţi, 11 aprilie 2017, 21:42)

  CezarN [utilizator]

  Deci un parinte face cat un vaccin in viziunea guvernantilor nostri. Ba mai putin.
  Dupa capul lor, un copil vaccinat(cu forta) poate trai si fara parinti. Imi imaginez ca acel copil va iubi foarte tare vaccinurile dupa ce parintii sai au ajuns la inchisoare.

  Deci, acei copii care ar trebui vaccinati acum, parintii lor doresc sa-i vaccineze, insa NU GASESC vaccinul ar trebui sa acuze statul de rele tratamente aplicate minorilor.

  In plus, ne putem face o idee despre cat apreciaza statul roman vaccinurile dupa tratamentele (rele, desigur) aplicate de catre statulo roman Institutului Cantacuzino, singura institutie care ar fi putut produce vaccinuri romanesti, pentru romani, sau macar sa analizeze vaccinurile importate pentru a nu deveni noi, romanii, cobaii marilor companii farmaceutice.

  Dar ei nu doresc decat spaga aferenta importurilor, nu-i intereseaza productia romaneasca, ca nu iese spaga din asta.
 • +8 (12 voturi)    
  Pai sa-l aresteze pe Ponta! (Marţi, 11 aprilie 2017, 21:55)

  Marionette [utilizator]

  El a facut vaccinurile inaccesibile. Le-a facut cele mai ieftine din lume si de negasit. In felul asta populatii intregi, ani intregi au ramas nevaccinate! Nici nu au auzit ei de Olivia care mananca Stir! Pur si simplu nu au fost chemati, nu s-au vaccinat!
  Cine plateste daca nu se gasesc vaccinurile?
 • +2 (30 voturi)    
  asta-i idiot? (Marţi, 11 aprilie 2017, 22:41)

  cchris [utilizator]

  Deci tipul asta e idiot. Dar pt efectele negative DOVEDITE face el puscarie pt ca ma obliga sa imi vaccinez copilul???
  Daca lucrurile evolueaza la fel de bine in continuare, in 20 ani ajungem poate la nivelul ala de constiinta ca sa incepem sa scoatem astfel de lucruri la iveala si va fi clar aratat cat sunt de nefaste vaccinurile si ce idiotenie uriasa e, de fapt crima. E dovedit clar si acum, doar ca in presa vezi doar ce "trebuie" sa vezi. Trebuie sa mai si citesti ca sa ajungi la informatie, si nu ma refer la formuri pe internet.
  Cum sa obligi ma la asa ceva??? Cat de retard sau incuiat la minte trebuie sa fii ca sa pui botul la tot ce iti dau gigantii farmaceutici??
  Eu am renuntat la medicul pediatru si al metodele medievale medicale de cand a avut primul copil 3 ani pt ca din antibiotice si alte idiotenii nu ne scotea si copilul era bolnav constant. Am invatat, mi-am asumat riscul si m-am ocupat eu de copii. Acuma-s amandoi sinte super copii. Sunt printre cei mai buni la invatatura amandoi, pe linie la toate materiile, la sport sunt mult peste ceilalti, urca pe munte in week-end 15 km pe zi si nu zic o data ca a fost ceva greu, mananca vegetarian, enorm de multe fructe si nu au mai fost bolnavi ... cam de cand am renuntat la pediatru, nici macar o raceala. Se joaca afara in tricou la 12 grade si ma cert cu ei sa ia o geaca in spate. Nu exagerez nimic, e incredibil ce am obtinut cu doar atat: alimentatie sanatoasa, sport, munte si fara medici.
  Sa nu vina un retard politic sa imi spuna cum sa imi cresc copiii pt ca stiu mai bine ca el. Prima data ar trebui sa introduca o alimentatie sanatoasa la copii si educatie in acest sens, nu paine cu lapte - un rahat cu alt rahat, sport adevarat si apoi poate nu ar mai fi cazul sa vorbim despre vaccinuri.
 • +2 (18 voturi)    
  sa mori de ras.. (Marţi, 11 aprilie 2017, 22:47)

  CRMS [utilizator]

  Traim in Romania asa ca maine, care vreti, va aduc adeverinta ca am murit..dara mite o stampila pe carnetul de vaccinari..
  Asa cumeste acuma macar aveati o statistica reala. Dupa tarasenia asta o sa fiti de rasul Europei cu 99% vaccinati si toti si totusi "number one" la imbolnaviri...legi facute de parlamentari rupti cu totul de realitatea romaneasca.
 • +11 (21 voturi)    
  si cind... (Marţi, 11 aprilie 2017, 22:55)

  U_swamp [utilizator]

  nu exista un vaccin pe piata, cine intra la inchisoare? Obligativitatea unei proceduri medicale este o incalcare a dreptului pacientului. Avocatul poporului se autosesizeaza?
 • -1 (31 voturi)    
  pt ghita contra anti vaccinare (Marţi, 11 aprilie 2017, 22:58)

  DanIonita1 [anonim]

  epidemiile astea au aparut tocmai datorita nevaccinarii. Copilul tau nevaccinat il poate imbolnavii pe al meu care nu are inca 1 an varsta minima la care poate fi vaccinat. Copii vostrii nevaccinati reprezinta un pericol mortal pentru toti copii din colectivitati de orice fel, care merg la pediatru (si asteapta pana sa le vina randul pe hol) sau in parc. Toti copii morti erau nevaccinati (doar o coincidenta??????????!!!!!!!!!!!!). Rata imbolnavrilor a crescut de 20 de ori fata de acum 10 ani cand rata de vaccinare era corespunzatoare. Daca vii cu copilul tau nevaccinat la gradinita de exemplu si mi-l imbolnavesti pe al meu, esti de acord sa raspunzi penal si material? Daca imi moare copilul din cauza ta ca nu ti-ai vaccinat copilul, iti dai seama ca vin ti bag cutitul in tine?
  • +1 (23 voturi)    
   intrebare (Miercuri, 12 aprilie 2017, 0:15)

   lumira [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

   Cum sa sa-ti imbolnavesc copilul daca este vaccinat si "protejat"
   • 0 (24 voturi)    
    stai jos (Miercuri, 12 aprilie 2017, 0:43)

    anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui lumira

    n-ai înțeles nimic.
    Vaccinarea colectivității protejează copiii mici, care nu pot fi vaccinați decât după o anumită vârstă.
    • +1 (7 voturi)    
     Daca iti e frica, protejeaza-ti copilul mic (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:33)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui anonimicus

     Si nu il duce in colectivitati pana la acea varsta.
     Tu vrei sa traiesti cum vrei, unde vrei, sa mananci si sa bei ce vrei, dar ALTII sa fie obligati sa-si injecteze niste substante dubioase ca sa fii TU protejat.
     • 0 (2 voturi)    
      asta e (Joi, 13 aprilie 2017, 14:50)

      DanIonita1 [anonim] i-a raspuns lui Skipper1

      cea mai mare cretinatate ever. adica noi sa tinem copii inchisi in casa si sa nu ii putem duce la gradinita pt ca voi cresteti niste arme biologice pe picioare, arme care au ucis deja 20 de copii. Pe principiul asta civilii ucisi de armele chimice din siria trebuiau sa stea in casa daca nu vroiau sa fie omorati.
      • +1 (1 vot)    
       Asta esti.. (Vineri, 14 aprilie 2017, 22:06)

       Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

       Pai sa-l tii in casa daca e nevaccinat, ca e "arma biologica pe picioare" dupa cum TU AFIRMI. Vezi cat de "cretinatate" e logica asta a ta? Si cum iti dai singur cu tesla?
       Analogiile si corelatiile pe care le faci sunt incredibil de stupide.
   • -1 (17 voturi)    
    Uite vezi? Tu n-ar trebui sa ai drept de vot (Miercuri, 12 aprilie 2017, 4:10)

    Dalinar [utilizator] i-a raspuns lui lumira

    Pt ca asa se fistrug natiuni.
  • +9 (27 voturi)    
   nu moare ma!! (Miercuri, 12 aprilie 2017, 1:27)

   cchris [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

   Ma! Nu moare ma copilul tau decat daca are un sistem imunitar terminat, si il are asa doar daca si-au batut medicii joc de el, de ex. i-au dat antibiotic pt fiecare raceala, si atunci va avea probleme oricum. Mari. Daca ti-l hranesti cum trebuie si ai un pic grija de el face o forma usoara, ramane imun pe viata si totul e ok. Va panicati degeaba. Va mor copiii in accidente de masina ca nu aveti un scaun de copil, in fiecare zi cate 5, va mai mor inca 5 pe zi de diabet si cancer ca suntem degenerati genetic de cate rahaturi bagam in noi si povestim povesti aici.
   Dar ce nu stii e ca al tau, vaccinat, risca niste boli nasoale cu probabilitate destul de mare, boli care s-au raspandit doar de cand se dau vaccinuri pt orice. Si ce nu stii e ca al tau, vaccinat, la 20 ani nu va mai avea imunitate si risca sa faca boala, de data asta cu sanse de complicatii mult mai mari. Despre astea nu ti se spune, ca produci bani doar daca faci vaccinurile.
   Inca nu stim totul despre vaccinuri, nu va mai dati in barci asa de tare bazandu-va pe ceva ce nu stiti. Stiti ce vi se vinde, nu stiti cum e. Macar nu fiti asa de vehementi si puneti mana si studiati putin problema.
   • +4 (14 voturi)    
    Interesant (Miercuri, 12 aprilie 2017, 3:17)

    Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui cchris

    A fost aceasta propunere in programul de guvernare ca sa fie promovat fara dezbatere publica? Unde e campania de educare a populatiei? Facem totul hei-rupist ca inainte de 90 cind copiii premiantilor aveau scutiri pe banda de la sport, de la cules struguri,...si mai nou de la vaccinare. Un vaccin nu ofera protectie 100%, nici dupa a 2 sau a 3 doza. Cum ar fi sa numim criminali pe cei care isi injecteaza sau pe cei care obliga parintii sa-i injecteze pe bebelusi pina la virsta de 6 luni?
   • +6 (14 voturi)    
    Corect (Miercuri, 12 aprilie 2017, 3:55)

    JohnR [utilizator] i-a raspuns lui cchris

    Sistemul imunitar are un scop, altfel copii vaccinati de TBC iti vor muri de o banala gripa.
   • -4 (12 voturi)    
    Sunteti de o ignoranta infricosatoare (Miercuri, 12 aprilie 2017, 11:03)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui cchris

    Depasita doar de siguranta ca stiti dvs. mai bine - foarte probabil, indiferent de subiect.
    In doar cateva randuri ati scris atatea aberatii ca mi-ar trebui o ora si cinci pagini sa le iau pe rand, asa ca o sa ma limitez doar la prima (si nu, nu ma refer la badarania cu care l-ati abordat pe preopinent).
    Asadar, "nu moare copilul decat daca are un sistem imunitar terminat, si il are asa doar daca si-au batut medicii joc de el."
    Corolarul logic al acestei stupizenii este ca, pe vremea nu prea demult trecuta in care practic nu existau medici, copiii nu mureau. QED.
    Repet a nu stiu cata oara citatul din Harlan Ellison (aprox): "NU AI DREPTUL LA OPINIE. Ai dreptul doar la o opinie informata. Nu exista dreptul la ignoranta."
    • +4 (12 voturi)    
     poate ca totusi nu (Miercuri, 12 aprilie 2017, 11:29)

     cchris [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

     Nu am fost deloc badaran si nici ignorant, poate doar direct si am incercat sa scurtez. Stiu foarte bine ce scriu si e bazat pe experienta, dar trecand peste jignirile pe care am capacitatea sa le accept fara sa le intorc inapoi, vreau sa atrag atentia ca nici in perioada "nu prea demult trecuta" copiii sau adultii nu aveau o alimentatie sanatoasa, asa ca aveau aceleasi probleme.
     Aud argumentul asta la infinit: acum 100 ani traiau oamenii doar 40 ani. Medicina ne-a salvat si acum traim 60-70. E total eronat. Pe acea vreme nu aveau canalizare, nu aveau surse de apa potabila, mancau ce acuma nu dam nici la porci, nu aveau haine, cunostinte de igiena. In aceste domenii exista avans fata de acele vremuri si de-aia traim mai bine, nu pt ca ne vaccinam. Nu neg rezultatele medicinii, dar ca orice domeniu a ajuns o afacere si ni se baga pe gat cu ignoranta cat de mult putem inghiti. Eu despre asta vorbesc. Suntem ignoranti si inghitim totul. Exista multe boli care nu au nevoie de "tratament", dar de un sistem imunitar sanatos avem nevoie si nu ne povesteste nici un ministru despre el, pt ca daca l-am avea puternic ar reduce industria farmaceutica la un sfert.
     Pana in acest moment am schimbat suficient de multe vieti in bine, cu rezultate total evidente, orientandu-i inspre o viata real sanatoasa ca sa am dreptul la opinie. E bine informata si stiu ce scriu.
     • -1 (7 voturi)    
      in stiinta, medicina (Miercuri, 12 aprilie 2017, 11:59)

      gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui cchris

      epxerienta personala nu constituie un argument. zici ca stii ce scrii dar e clar ca esti pe langa, asa cum ti s-a explicat mai sus. nu toata lumea are sistem imunitar bun, in special copiii si batranii. un copil care e prea mic ca sa fie vaccinat poate fi infectat de copilul tau pe care nu l-ai vaccinat.
      o intrebare care reiese din logica ta, daca copilul tau e tare in sistemul imunitar pentru ca l-ai "orientat spre o viata real sanatoasa" cum poate fi imbolnavit de un simplu vaccin?
      • +1 (7 voturi)    
       raspuns (Miercuri, 12 aprilie 2017, 12:37)

       cchris [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

       1. Copilul de pana la 1 an are un sistem imunitar exceptional de bun daca suge de la mama. Copiii care sug de la mama practic nu au nici o problema. Din pacate, si asta e o alta problema, suntem invatati si incurajati doar in statistici sa alaptam copiii, in practica majoritatea renunta mult prea devreme. E mai important decat toate vaccinurile la un loc.
       2. Unul din ingredientele des folosite in vaccinuri sunt sarurile de Aluminium (aluminum hydroxide, aluminum phosphate, aluminum potassium sulfate), substante profund toxice. Sunt folosite cica pentru a produce o reactie mai puternica a sistemului imunitar - de rasul curcilor. Stii cum se mai pot scoate acele substante din corp? Medicina clasica nu stie cum. Raman acolo. Exista totusi metode, dar dureaza ani.
       Si copilul meu, ca si al tau, ca oricine, indiferent de puterea sistemului imunitar vor suferi in urma acestor substante toxice.
       Stiu ca raspunsurile astea dovedesc din nou ca sunt "pe langa", dar mai sunt oameni carora aceste informatii le dau de gandit si poate incep sa se informeze mai atent. E singurl motiv pt care am comentat.
       • -1 (7 voturi)    
        toxicitatea e data de doza (Miercuri, 12 aprilie 2017, 13:10)

        gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui cchris

        substantele listate de tine nu sunt toate saruri, asta ca sa vezi ca nu stii ce spui. mai mult, faptul ca redai denumirea in engleza arata ca iei copy/paste de pe siteuri de propaganda.
        cantitatea de aluminiu (asta e denumirea elementului chimic in romana) din vaccinuri este foarte mica. repet, orice este toxic in cantitate prea mare. ma opresc aici
        • +1 (3 voturi)    
         Unele substante sunt toxice si in cantitate mica (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:17)

         Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

         Apoi "cantitatea mare" la care e toxica o substanta poate fi o cantitate de 1000 de ori mai mica decat cea la care e toxica o alta substanta. Nici intoxicarea cu o substanta nu e la fel de grava ca intoxicarea cu alta.
         Deci iar ai spus... nimic.
        • +2 (4 voturi)    
         Lacommila (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:30)

         Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

         cantitate mica spui? sa-ti dam noi o cantitate mare sa vedem cum se manifesta. caci ''specialistii'' evita sa spuna ce efecte au pe termen lung aceste vaccinuri
         Asa ca schimba-ti profilul, apucat-te de altceva, vanzarile de medicamente or sa apuna
      • +1 (3 voturi)    
       Daca e atat de "simplu" vaccinul... (Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:42)

       Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

       ...de ce sa il mai facem? Dupa logica ta simplista, care se intoarce impotriva ta. Cine a zis ca un om sanatos nu poate fi imbolnavit de nimic? Alta mostra de "logica".
     • -1 (9 voturi)    
      Sunteti colosal... (Miercuri, 12 aprilie 2017, 14:06)

      Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui cchris

      Felul in care "cunoasteti" dvs. trecutul recent ar trebui sa ma scuteasca de orice comentariu, dar unele asertiuni sunt prea amuzante si nu ma pot abtine.

      Care va sa zica acum 100 de ani oamenii nu aveau surse de apa potabila. De curiozitate - din ce surse va luati dvs. apa potabila ASTAZI, surse pe care trogloditii de-acum 100 de ani NU le aveau?
      Altfel, da, se stie bine ca acum 100 de ani oamenii n-aveau haine si umblau in c...l gol si de-aia mureau - ceea ce, totusi, contrazice in mod flagrant ce scriati mai sus despre rolul binefacator pe care-l au frigul si umblatul (semi) dezbracat asupra copiilor dvs.
      Cat despre pretentiile despre cum ati schimbat multe vieti in bine si evidenta acestor schimbari, nu va suparati, dar astfel de argumente au valoare zero intr-o discutie dintre anonimi.
      Eu sunt o autoritate mondiala in materie de vaccinuri, sunt cel mai tare din Romania la acest capitol si va spun ca vaccinurile sunt bune - nu-i asa ca ma credeti?
      • +4 (6 voturi)    
       raspuns (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:53)

       cchris [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

       Nu ma refer la strabunica-mea care avea o fantana, am refer la cei din orase, care chiar nu aveau canalizare. Apa potabila era contaminata.
       "Nu aveau haine" era metaforic exprimat. E foarte simplu sa scoateti ceva din context si apoi sa criticati neconstructiv, avem televiziuni specializate pe asta, dar nu ajuta cu nimic.
       Daca asteptati un certificat sau diploma pt a crede ca cineva are succese in materie de naturopatie asteptati degeaba. Cine emite asa ceva va face puscarie pt ca sistemul medical e unul inchis si bine protejat. De-aici vine si provocarea - cei care inteleg ceva mai mult sunt tinuti oficial in afara sistemului si exista suficiente parghii pt a-i discredita, dar cu putina vointa si experienta rezultatele vin imediat, pt ca vin in mod firesc, apoi apare f. usor iritarea la astfel de afirmatii idioate, gen cea a ministrului din articol. Asta e tot. Nu sunt specialist, incerc doar sa transmit o idee: deschideti ochii.
       • -2 (2 voturi)    
        Am inteles (Joi, 13 aprilie 2017, 10:09)

        Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui cchris

        Nu era asa (cum credeam eu), ci altfel. La tara, unde aveau apa curata din fantana, nu murea nimeni de boli infectioase acum 100 de ani.
        V-am recitit toate mesajele; practic, singurul, dar absolut singurul "argument" pe care-l aveti este unul de tip circular, dovedit inca din antichitate ca invalid (si chiar si pe acela il folositi trunchiat).
        Lucrurile stau asa cum spuneti dvs. pentru ca asa spuneti dvs., care sunteti o autoritate anonima in domeniu - autoritate nedovedita cu absolut nimic in afara de pretentiile dvs. (ba chiar nedovedibila, cum scrieti mai sus).
        Cu astfel de rationamente se poate demonstra absolut orice, ele izvorand dintr-o credinta de tip religios, anume ca "sistemul" (oricare ar fi acela si la orice s-ar referi el) ne minte. Daca 99,99% din doctori si cercetatori spun ceva, cu siguranta adevarul este exact pe dos.
        Intre timp, conchideti in mod perfect logic ca, daca acum 10-15 ani, cand gradul de vaccinare anti-rujeolic era de aproape 100% si nu murea nimeni de rujeola, iar acum mor zeci de copii NEvaccinati, asta cu siguranta se datoreaza vaccinarii.
        Puteti sa va luati de mana cu ipocrita d-na Steer care aplica tot ce propovaduieste copiilor sai - atata timp cat sunt sanatosi. Cand se imbolnavesc, fuga-fuguta cu ei de mana la camera de garda a spitalului Floreasca, la criminalii de doctori alopati; la cate vizite face acolo, cred ca are deja statut de frequent visitor.
    • -3 (7 voturi)    
     upvote (Miercuri, 12 aprilie 2017, 11:46)

     gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

     intr-adevar, romanii se pricep la fotbal, politica, si dupa cum se vede, si la medicina. lipsa informarii (si intelegerii) este depasita doar de arogata prosteasca.
     • +3 (5 voturi)    
      Sunt intrebari fara raspunsuri (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:31)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui gica pantalon

      Nu trebuie sa te pricepi ci doar sa gandesti rational.. la voi medicinistii transformati in agenti de vanzari va lipseste etica din cauza foamei
    • +4 (6 voturi)    
     Hai sa vedem cine e infricosator de ignorant... (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:01)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

     N-a zis ca nu mai moare niciodata, ci ca nu moare de rujeola. Desi nu stiu de ce ai cere 100% certitudine din moment ce nu exista 100% certitudine nici daca e vaccinat. "Corolarul logic" nu e nici corolar, nici logic, e numai o mostra de prostie.

     In vremea asta in care exista medici, in tara cu cel mai costisitor sistem de sanatate, SUA, "ingrijirea medicala" e a 3-a cauza de mortalitate. Si miliarde de $ se pierd din cauza CORUPTIEI, care desi tot urlam ca "ucide", vrem sa punem in mana acetor corupti sau coruptibili autoritatea de a ne forta sa ne injectam cu orice substanta hotarasc ei si companiile farmaceutice ca e "bine".

     Harlan Edison asta, e vreun nemuritor? Vreun atotstiutor? Sau de ce trebuie sa il ascult si de ce crezi ca are el autoritatea sa stabilieasca ce drepturi avem?

     "Preopinentul" care ameninta ca baga cutitul in noi, a fost abordat "cu badaranie", pentru ca i s-a spus "ma"? Asta e o alta mostra de gandire "obiectiva". Interesant ca HN nu cenzureaza nici amenintarile cu moartea, daca le convin.

     Imi imaginez cate aberatii ai fi scris daca ai fi scris 5 pagini.
  • +1 (5 voturi)    
   si daca... (Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:35)

   ACP [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

   il vaccinez si ramane infirm vin si bag cutitul in tine nazistule medical? Ce gandire de 2 lei ai
 • +3 (7 voturi)    
  Vaccin pt ciuma rosie exista? (Miercuri, 12 aprilie 2017, 8:19)

  ali. [utilizator]

  Pe cand si vaccinul contra ciumei rosii?
 • +7 (7 voturi)    
  n-au vaccin ! (Miercuri, 12 aprilie 2017, 8:35)

  Crysss [utilizator]

  Eu am vrut sa ii fac la al meu vaccin anti-rujeolic la varsta la care scrie 9-12luni. De 3 ori am fost la medicul de familie si au zis ca nu il au, au zis sa nu mai revin ca ma suna ei. Dupa 7 luni m-au sunat ca le-a venit vaccinul.
 • +5 (11 voturi)    
  De ce sa fim obligati (Miercuri, 12 aprilie 2017, 10:08)

  APRO [anonim]

  Ce se va intimpla daca un vaccin va da gres si va pune sanatatea sau chiar viata copiilor nostrii in pericol? Il vor da afara pe cel care a semnat pentru cumpararea vaccinului? Ne vom intreba de ce nu sau cumparat din alta parte? Precizez ca am doi baieti mici si au toate vaccinele facute la zi dar imi pun intrebarea asta din cauza ca vad ca voi fi obligat si nu o voi face benevol ca pina acum. Pina acum doar eu imi puneam deciziile cu responsabilitate in balanta pentru hotaririle luate pentru copii mei.
  • -5 (11 voturi)    
   THINK OF THE CHILDREN (Miercuri, 12 aprilie 2017, 13:16)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui APRO

   Dar la altii in afara de ai tai nu esti capabil sa te gandesti, nu?

   http://www.forbes.com/sites/stevensalzberg/2015/02/01/anti-vaccine-movement-causes-worst-measles-epidemic-in-20-years/

   Atata timp cat exista persoane ca tine care tin mult prea mult sa se incapataneze si sa creada ca ei stiu mereu ce-i mai bine pentru toti, o sa avem parte de asemenea probleme.
  • -4 (10 voturi)    
   pt ca (Miercuri, 12 aprilie 2017, 13:41)

   DanIonita1 [anonim] i-a raspuns lui APRO

   copilul tau nevaccinat poate ucide alti copii care nu au ajuns la varsta la care sa poata fi vaccinati (in special bebelusi). Pana acum au murit 20 deci nu e teoretic, e o situatie foarte reala.
   • 0 (6 voturi)    
    Hai sa comparam (Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:39)

    ACP [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

    numarul de decese, 20, cu numarul de decese la copii din accidente in trafic. Hai sa vedem si cati raman infirmi pe viata din cauza vaccinarii la norma. Atunci mai discutam...
    • 0 (2 voturi)    
     ai o statistica (Joi, 13 aprilie 2017, 14:54)

     DanIonita1 [anonim] i-a raspuns lui ACP

     clara privind nr de morti/infirmitati intr-un an datorate demonstrat vaccinurilor pe baza carora sa susti ca 20 de copii morti sunt o pierdere rezonabila? Comparatia cu accidentele rutiere este la fel de pertinenta ca si o comparatie cu cati copii mor in bombardamentele din siria.
   • +2 (4 voturi)    
    Multe semne de intrebare, putine raspunsuri. (Miercuri, 12 aprilie 2017, 20:07)

    Dragos06 [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

    O cifra fara dovezi (analize de laborator, certificat medico legal, etc), fara istoric medical, si fara sa zica daca au fost sau nu vaccinati. Pe surse... unul din cazuri avea HIV, imunitatea la pamant. Ce a fost mai intai oul sau gaina? A murit ca avea sistemul imunitar la pamant si/sau alte boli? Sau ca a facut rujeola?

    Tu ca adult esti reponsabil? Esti cu vaccinurile/rapeluri la zi? Daca nu, esti un vectori pentru boli si un pericol pentru societate.
    Vezi ca exista schema de vaccinare si pentru adulti!

    Comunicat oficial de la ECDC. Nu propaganda de 2 lei a celor care o sa faca bani din asta.

    "Pana la aceasta data [ 17 februarie 2017 ] au fost raportate 16 decese, toate decesele fiind in randul unor persoane care fie erau imunocompromise fie aveau co-morbiditati (alte afectiuni). [...]

    Tipul de tulpina identificat este B3, un tip de tulpina ce NU este cea care circula in mod obisnuit in Romania dar este tulpina ce circula in alte tari UE / EEA in 2015. In epidemiile anterioare in Romania genotipul ideintificat a foost D4, [...]

    Tarile care raporteaza cele mai multe cazuri variaza de la an la an, ceea ce inflluenteaza epidemiologia pojarului la nivel european."

    http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publications/27-02-2017-RRA-Measles-Romania,%20European%20Union%20countries.pdf
   • +1 (1 vot)    
    Protejeaza-ti copilul TAU (Joi, 13 aprilie 2017, 13:13)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

    Si fereste-l de aglomeratii si colectivitati, daca iti e frica de boli.
    Imi pasa de copilul tau, dar nu cere altora sa riste sanatatea copiilor lor pentru protectia copilul tau.

    Copii mor mereu, si vaccinati si nevaccinati.

    Cand moare unul nevaccinat, "sigur" d-aia a murit, ca nu era vaccinat, desi mai avea inca 100 de boli grave. E mult mai usor sa dai vina pe "nevaccinare" si asa promovezi si vaccinurile.

    Cand moare unul vaccinat, bineinteles ca nu din cauza vaccinarii sau a efectelor vaccinarii a murit. Brusc lucrurile nu mai sunt atat de absolute, "nu se stie" de ce a murit, dar "sigur" nu are legatura cu vaccinul.

    Cand un copil se imbolnaveste dupa un vaccin, rar ajunge in ziare sau in statistici. Ori nu se raporteaza, ori se raporteaza altceva ca si cauza a bolii sau a mortii.

    Totusi copiii sunt din ce in ce mai bolnavi, de boli care inainte apareau doar la adulti: cancer, diabet, boli autoimune, alergii, obezitate, autism etc etc etc. Astea sunt situatii reale.

    In mod asemanator, "stiinta" finantata de industria tutunului a afirmat timp de jumatate de secol ca nu e nici o problema cu fumatul. Nici macar cu cel second hand. Desi o gramada de oameni se imbolnaveau si mureau de cancer. Daca credeti ca asta e "teoria conspiratiei", informati-va, sunt deja lucruri dovedite. Doua exemple:

    "Science for hire: a tobacco industry strategy to influence public opinion on secondhand smoke."

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12791525

    "Tobacco companies obstructed science, history professor says"
    https://medicalxpress.com/news/2007-02-tobacco-companies-obstructed-science-history.html

    La fel face si industria farma. Plateste oameni de stiinta, ziaristi etc

    Am ajuns sa traim intr-o lume in care totul poate fi corupt, totul poate fi cumparat. Nu e de mirare ca oamenii nu mai au incredere in sistem.

    Coruptia e peste tot, nu numai in PSD. Si ucide. D-aia trebuie sa mai avem macar suveranitate asupra corpului nostru si al copiilor nostri. Ca in rest..
 • +6 (8 voturi)    
  rili? (Miercuri, 12 aprilie 2017, 10:40)

  dagenia [utilizator]

  si daca ii fac vaccinul, si il transform in leguma (din conditii de vaccine slab/prost, depozitare necorespunzatoare, samd), imi plateste Bula-ministru (asta sau ala care-o fi atunci) tratamentul copilului, pe viata ?!
  • +1 (3 voturi)    
   Nu (Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:40)

   ACP [utilizator] i-a raspuns lui dagenia

   ca doar ai semnat pe propria raspundere ca ai luat la cunostinta efectele secundare. Aia sau ai dosar penal...
 • -4 (10 voturi)    
  Am sperat degeaba (Miercuri, 12 aprilie 2017, 13:19)

  eleVenereCtions [utilizator]

  ca pe HN as gasi mai des oameni cu opinii informate. Comentariile de aici dovedesc fix opusul - nu degeaba suntem atat de inapoiati daca nu suntem in stare decat sa fim paranoici, sa credem in toate prostiile impinse fals sau chiar platit de anti-vaxxers, sa ignoram stiinta in favoarea a ceea ce "credem" si sa ignoram societatea in favoarea "alor nostri".

  Trist.

  http://www.forbes.com/sites/stevensalzberg/2015/02/01/anti-vaccine-movement-causes-worst-measles-epidemic-in-20-years/
  • -2 (4 voturi)    
   ignoranta e sport national (Miercuri, 12 aprilie 2017, 14:59)

   gica pantalon [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

   dublata de aroganta. n-ai cu cine.
  • +1 (5 voturi)    
   Trista-i ma-a (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:36)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

   1 din 160 de copii in America are autism . Daca pui in balanta epidemia ta de rujeola cateva mii de cazuri , cu milioanele de copii imbolnaviti de autism atunci cred ca pariintii au tot dreptul sa trateze cu suspiciune orice intrus pt ca nu se cunosc cauzele ascensiuniii uluitoare ale cazurilor de autism

   http://www.webmd.com/brain/autism/searching-for-answers/autism-rise
   • -1 (1 vot)    
    Sa inteleg ca in mintea ta (Joi, 13 aprilie 2017, 9:33)

    eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui Snitzelvienez

    toate acele cazuri de autism sunt din cauza vaccinelor, nu?

    Imi place ca mai si link-ezi webmd, marele site renumit pentru faptul ca asociaza orice senzatie ai avea cu cancerul.

    Si la ritmul asta parintii respectivi nu vor mai avea dreptul la a fi prosti, crede-ma.
  • +2 (6 voturi)    
   Serios? (Miercuri, 12 aprilie 2017, 16:46)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

   Daca cineva nu crede orice articol de propaganda din tara in care 1 din 5 e obez, in care ingrijirea medicala e a 3a cauza de mortalitate si in care stiinta si sistemul de sanatate sunt profund corupte, inseamna ca e "neinformat" si "inapoiat"?
   Ce am spus e sustinut de statistici, studii, oameni de stiinta, medici etc. dar nu prea e popularizat, ca nu plateste nimeni pentru asta.

   Ce au de castigat "anti-vaxxers" astia? Cine ii plateste? Ca tot vorbeai de paranoia.
 • +2 (4 voturi)    
  Propun (Miercuri, 12 aprilie 2017, 15:43)

  ACP [utilizator]

  vaccinarea obligatorie a politicienilor cu vaccinul anit coruptie DNA! Sa incepem cu acest individ! Cine nu accepta se va alege cu dosar penal din start!
 • 0 (2 voturi)    
  Intrebare pentru cei pro (Miercuri, 12 aprilie 2017, 20:09)

  Dragos06 [utilizator]

  Exista schema de vaccinare si pentru adulti!
  Sunteti cu vaccinurile/rapelurile la zi? Sau sunteti vectori pentru boli, un pericol pentru societate?

  Legea prevede obligativitatea si la o parte din adulti :)
 • -1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 14 aprilie 2017, 20:27)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Daca va pasa asa de mult de sanatate... (Luni, 17 aprilie 2017, 10:04)

  Skipper1 [utilizator]

  ...si vreti neaparat sa obligati populatia sa faca ceva pentru sanatate, ce-ar fi sa interziceti fumatul si comercializarea tigarilor?

  "După aprecierile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), tabagismul este pe cale sa devină PRINCIPALA CAUZA DE MORBIDITATE SI MORTALITATE DIN LUME."

  "Fumatul reprezintă un risc major pentru starea de sănătate. El ucide 6 persoane în fiecare minut, iar un fumător din patru moare de o maladie legată de tutun. În 2002 fumatul a ucis 4 milioane de oameni, dintre care 1.2 milioane europeni. Până în anul 2020 această unealtă a morţii va ridica numărul deceselor la 10 milioane de fumători pe an. "

  ( http://www.stopfumat.eu/date-epidemiologice/ )

  Deci daca e sa fim fortati sa facem ceva pentru sanatate si daca intr-adevar sanatatea e motivatia, n-ar fi mai normal ca intai sa se interzica fumatul si comercializarea tigarilor? Fumatul, inclusiv cel second-hand, adica fumul respirat de nefumatori, UCIDE MULT MAI MULTI OAMENI DECAT RUJEOLA. Si e mult mai simplu, nu trebuie sa injectezi nimic cu forta nimanui si nu are efecte adverse.
 • 0 (0 voturi)    
  Poate e bine sa vedem si alte pareri... (Luni, 17 aprilie 2017, 23:49)

  Skipper1 [utilizator]

  Medici, nu Olivia Steer.

  The Truth About Vaccines
  https://www.youtube.com/watch?v=cHWeJ0f_o3A


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by