Procurorii DIICOT au ridicat, marti, peste 3 kilograme de droguri si aproximativ 30.000 de lei, in urma a 19 perchezitii facute in judetul Cluj, 16 persoane fiind duse la audieri, anunta News.ro.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, au facut, marti 19 perchezitii domiciliare in judetul Cluj, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea de operatiuni cu substante psihoactive, potrivit unui comunicat al DIICOT.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2016 - 2017, pe raza municipiului Cluj-Napoca, a actionat o retea de distribuire si plasare pe piata de consumatori a unor substante cunoscute generic sub denumirea de ᅡsubstante etnobotaniceᅡ al carei principal scop era obtinerea unui profit material substantial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piata, ambalarea, transportarea, manipularea si stocarea - depozitarea de substante susceptibile sa produca efecte psihoactive", se arata in comunicatul DIICOT.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat aproximativ trei kilograme de substante psihoactive, 50 de plicuri cu substante psihoactive, trei cantare si instrumente de consum, precum si 20.210 lei, 2.305 euro si 20 de lire sterline.

Potrivit surei citate, 16 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj. Persoanele vizate au varste cuprinse intre 19 si 61 de ani si sunt din Cluj-Napoca si Alba Iulia, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.