Proiectul legii salarizarii unitare: Pensiile speciale, inghetate pana la aplicarea integrala a prevederilor legii

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 10 aprilie 2017, 19:13 Actualitate | Esenţial

Proiectul Legii salarizarii unitare a bugetarilor, prezentat luni de PSD, prevede suspendarea temporara a actualizarii in functie de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu, precum si a indemnizatiilor pentru limita de varsta de care beneficiaza deputatii si senatorii, pana la aplicarea integrala a prevederilor legii. Aceasta lege a salarizarii unitare ar urma sa se aplice etapizat, incepand cu 1 iulie 2017, prin acordarea de majorari salariale in anii 2017 - 2021.

De aceste pensii de serviciu - reglementate printr-o serie de legi - beneficiaza fosti parlamentari, judecatori, procurori, personal diplomatic si consular, militari, politisti si functionari publici cu statut special din administratia penitenciara.

Proiectul Legii salarizarii unitare elaborat de coalitia de guvernare prevede la art. 41, ca:

"Pana la aplicarea integrala a prevederilor prezentei legi, se suspenda temporar actualizarea in functie de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale functionarilor publici parlamentari reglementata  de  alin. (5) al art. 731  din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei reglementata de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, ale judecatorilor si procurorilor reglementata de alin. (5) al art. 85 din Legea nr. 303/2004, ale  militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare reglementata de art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, precum si actualizarea indemnizatiei pentru limita de varsta de care beneficiaza deputatii si senatorii, prevazuta  la  art. 49 alin. (6) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata."

Proiectul Legii salarizarii unitare prevede de asemenea o aplicare etapizata in urmatorii ani:

"Prevederile  legii se aplica etapizat, incepand cu 1 iulie 2017, prin acordarea de majorari salariale in anii 2017 - 2021, prin acordarea in anul 2022 a salariilor de baza nominale prevazute in anexele la lege, iar incepand cu anul 2023 salariile de baza se vor  stabili prin inmultirea coeficientilor prevazuti in anexele la lege cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in vigoare la acea data."


Citeste mai multe despre   9906 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    FARA ... FARA ... FARA (Marţi, 11 aprilie 2017, 10:26)

    jidanul [utilizator]

    Fara pensii speciale, fara sporuri speciale, fara privilegii, fara abuzuri, fara discrepante si fara discriminari. Pensiile speciale trebuie anulate si eliminate.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri