44 de cetateni din Irak, Siria, Libia, India si Pakistan, care au incercat sa intre ilegal in Romania, au fost prinsi, in ultimele 24 de ore, de politistii de frontiera pe raza localitatilor Oravita si Moravita, anunta Agerpres.

''In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, judetul Caras-Severin, in cooperare cu lucratori din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi, au desfasurat actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Comoraste si Latunas, doua grupuri, formate din cate doisprezece cetateni straini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii. Avand in vedere ca persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari'', se arata intr-un comunicat al Poitiei de frontiera.

In urma verificarilor s-a stabilit ca primul grup era format din doisprezece cetateni din Irak, Siria si Libia - cinci barbati, o femeie si sase minori - cu varste cuprinse intre 3 si 32 de ani.

Al doilea grup era format din doisprezece cetateni irakieni, sase barbati, patru femei si doi minori, cu varste cuprinse intre 7 si 47 de ani. Toate cele 24 de persoane depistate pe raza localitatilor Comoraste si Latunas au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.

De asemenea, duminica dimineata, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, in cooperare cu jandarmii din Timis, au depistat, in apropierea localitatilor de frontiera Gherman si Clopodia, alte doua grupuri de cetateni straini, care nu isi justificau prezenta in zona.

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca primul grup este format din sase barbati, patru femei si patru minori, cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 3 si 30 de ani. Al doilea grup era format din sase barbati, trei din India si trei din Pakistan, cu varste cuprinse intre 3 si 40 de ani. Si de aceasta data, persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In acest caz se fac cercetari pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand a fi luate masurile legale care se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie, precizeaza sursa citata.