Comentariile negative la adresa Targului de Paste organizat in Piata Constitutiei de catre Primaria Capitalei fac parte din "corul declaratiilor politicianiste exprimate de catre opozitie", se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei, citat de Agerpres. Reprezentantii PMB adauga ca decorul din Piata Constitutiei, "care a facut obiectul unor comentarii rautacioase", este realizat de Dragos Buhagiar, "scenograf de renume international", membru al Uniunii Artistilor Plastici si al UNITER.

HotNews.roFoto: Hotnews

Evenimentul se afla la a opta editie si este dedicat tuturor bucurestenilor cu ocazia Sarbatorilor Pascale, intrarea fiind libera, se precizeaza in comunicat. "PMB si-a propus sa promoveze cultura si valorile autentice romanesti in inima Capitalei, in preajma Sarbatorilor Pascale, iar tendinta unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticand doar de dragul de a critica, este pur si simplu o incercare de a prejudicia imaginea primarului general si, implicit, a institutiei pe care Gabriela Firea o conduce", se arata in comunicat.

Potrivit Primariei Capitalei, in organizarea acestui eveniment sunt angrenati sute de oameni cu experienta, printre ei si "colaboratori cu realizari recunoscute in marile capitale ale lumii".

Decorul din Piata Constitutiei, "care a facut obiectul unor comentarii rautacioase", este realizat de Dragos Buhagiar, "scenograf de renume international", membru al Uniunii Artistilor Plastici si al UNITER, potrivit PMB: "Conform viziunii scenografice, decorul aduce in atentia publicului valorile estetice nationale autentice, prin reinterpretarea motivelor traditionale, dar si prin elemente supradimensionate si personaje de poveste, spre incantarea copiilor. Pe langa elementele de noutate, atmosfera este intretinuta de artisti animatori, costumati in iepuri, personaje extrem de indragite in editiile anterioare ale acestui eveniment", se arata in comunicat.

In comunicat se mai precizeaza ca "Bucurandu-se de un adevarat succes inca din anul 2015, indeosebi in randul celor mici, a fost amplasata in Piata Constitutiei o butaforie reprezentand un iepuras intr-un car gigant tras de o gaina, butaforie creata de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, in mediul artistic national si international."