Doua persoane s-au intoxicat cu fum si au avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce un incendiu a izbucnit intr-o boxa de la parterul unui bloc din Braila, pompierii stabilind ca focul a fost pus intentionat, anunta News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, colonelul Stefan Stoian, un barbat de 63 de ani si o femeie de 51 de ani s-au intoxicat cu fum si au avut nevoie de ingrijiri medicale de la medicii din cadrul SAJ Braila dupa ce, in urma unui incendiu pornit de la parterul unui bloc din oras, de la o boxa, scara imobilului in care locuiesc mai multe familii s-a umplut cu fum.

Conform sursei citate, oamenii au sunat initial la 112 si au cerut ajutor medical pentru 5 - 6 persoane care s-ar fi intoxicat cu fum, ulterior fiind solicitata si interventia pompierilor.

Cand au ajuns la locul incendiului, pompierii au stabilit ca flacarile se manifesta la parterul imobilului, unde este o boxa in care obisnuiau sa vina persoane fara adapost.

Pompierii au stins flacarile, care au distrus mai multe bunuri, in special haine si materiale plastice, cu degajare mare de fum care a inundat scara blocului.

Pana la urma, doar doua persoane au avut nevoie de ingrijri medicale la fata locului, unde au primit oxigen, celelalte persoane revenindu-si fara sprijinul personalului de pe ambulanta.

In urma anchetei, pompierii au stabilit drept cauza probabila a incendiului "crearea intentionata a conditiilor de generare a incendiului, autorul nefiind inca identificat".