Proiectul de lege privind modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala trimis de Ministerul Justitiei este in analiza, arata Ministerul Public, adaugand ca va prezenta un punct de vedere la inceputul saptamanii viitoare.

"Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie confirma primirea de la Ministerul Justitiei a proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedura Penala, precum si pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a altor masuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Proiectul a fost dat in analiza si studiu, urmand sa fie prezentat un punct de vedere Ministerului Justitiei la inceputul saptamanii viitoare", arata Ministerul Public.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, pentru News.ro, ca a trimis pachetul de legi privind justitia la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), precum si la Ministerul Public, termenul pentru primirea eventualelor propuneri fiind 13 aprilie.

Tudorel Toader a precizat ca propunerile legislative pe care le-a trimis la CSM, DNA, DIICOT si Parchetul instantei supreme cuprind si transpunerea Directivei europene referitoare la confiscarea extinsa.