Un numar de 15 romani suspectati ca ar fi participat la numeroase furturi din transporturi de marfa in Franta au fost arestati miercuri in Romania in cadrul a doua cereri de asistenta reciproca penala internationala, a anuntat joi seara jandarmeria franceza, preluata de AFP.

Aceasta operatiune judiciara de mare amploare, realizata cu ajutorul anchetatorilor francezi, survine arestarii in flagrant delict in Franta, in noaptea de 3 spre 4 aprilie, a altor sase cetateni romani apartinand aceleiasi organizatii criminale, a precizat jandarmeria, intr-un comunicat.

Persoanele retinute sunt suspectate ca ar fi comis "circa 15 furturi din transporturi de produse cosmetice pe intreg teritoriul national", cu un prejudiciu estimat la "peste 4 milioane de euro".

Conform jandarmeriei franceze, suspectii erau organizati in comandouri, utilizand inclusiv sisteme de geolocalizare pentru a supraveghea tintele identificate in vecinatatea platformelor logistice specializate in transportul de cosmetice. Dupa ce era furata, marfa parasea Franta la bordul unor vehicule utilitare, potrivit Agerpres.