Preşedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri la Cotroceni, cu președintele Bundestag-ului, Norbert Lammert, potrivit unui comunicat al Presedintiei. Curios este ca seful Bundestag nu a avut intalniri si cu vreunul dintre sefii celor doua camere ale Parlamentului din Romania, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Intalnirea Iohannis - LammertFoto: Administratia Prezidentiala

Iohannis a discutat cu Norbert Lambert despre "evolutiile recente din sfera statului de drept" din Romania, dar si despre viitorul UE si relatiile bilaterale Romania - Germania. "Partenerii germani și-au exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie și întărirea statului de drept, precum şi aprecierea deosebită a spiritului civic şi profund pro-european al cetățenilor români", se arata in comunicatul de presa emis de Cotroceni.

Intalnirea de miercuri, 5 aprilie, fusese anuntata de Administratia Prezidentiala cu o zi inainte.

UPDATE: Pozitia Ambasadei Germaniei la Bucuresti: "La întoarcerea de la Conferinţa anuală a Uniunii interparlamentare din Bangladesh si după o vizită oficială în Sri Lanka, Preşedintele Bundestagului Prof. Dr. Lammert a folosit necesara escală, din motive tehnice, de la Bucureşti, pentru o întâlnire cu Preşedintele României. Cei doi politicieni se cunosc demult, de când Preşedintele Iohannis era primarul oraşului Sibiu. Având în vedere peroada scurtă a escalei, nu au putut fi planificate alte convorbiri."