Guvernul aloca 107,5 milioane de lei organizatiilor minoritatilor nationale

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 5 aprilie 2017, 17:16 Actualitate | Esenţial

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotarare, alocarea sumei de 107,5 milioane lei catre organizatiile minoritatilor nationale pentru finantarea unor proiecte si programe interetnice si de combatere a intolerantei. Sumele sunt prevazute in bugetul Secretariatului General al Guvernului care executa operatiunile financiare destinate sprijinirii organizatiilor, potrivit protocolului incheiat de acestea si Departamentul pentru Relatii Interetnice, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Din suma totala de 107,5 milioane lei prevazuta in bugetul de stat pe anul 2017, 105 milioane lei sunt alocate pentru sprijinirea organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, altele decat cele care primesc subventii de la bugetul de stat, pentru initierea si organizarea unor evenimente culturale si stiintifice, precum seminarii, colocvii, dezbateri, simpozioane. Aceste evenimente au scopul sa ofere cetatenilor apartinand minoritatilor nationale din Romania oportunitatea de a se manifesta in domeniile culturii, religiei, educatiei, vietii politice.

Banii sunt repartizati celor 18 organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale reprezentate in Parlament si membre ale Consiliului Minoritatilor Nationale, care primesc anual fonduri bugetare pentru a fi sprijinite sa functioneze si sa desfasoare activitati de pastrare a traditiilor, limbii si culturii proprii.

Alte 2,5 milioane lei sunt alocate pentru finantarea si realizarea de activitati si proiecte interetnice, de promovare a identitatii culturale, lingvistice, religioase si a drepturilor cetatenilor apartinand minoritatilor religioase, precum si de combatere a intolerantei, realizate de Departamentul pentru Relatii Interetnice, la initiativa sa sau in parteneriat cu structuri din tara si din strainatate.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

287 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică