Guvernul aloca 107,5 milioane de lei organizatiilor minoritatilor nationale

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 5 aprilie 2017, 17:16 Actualitate | Esenţial

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotarare, alocarea sumei de 107,5 milioane lei catre organizatiile minoritatilor nationale pentru finantarea unor proiecte si programe interetnice si de combatere a intolerantei. Sumele sunt prevazute in bugetul Secretariatului General al Guvernului care executa operatiunile financiare destinate sprijinirii organizatiilor, potrivit protocolului incheiat de acestea si Departamentul pentru Relatii Interetnice, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Din suma totala de 107,5 milioane lei prevazuta in bugetul de stat pe anul 2017, 105 milioane lei sunt alocate pentru sprijinirea organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, altele decat cele care primesc subventii de la bugetul de stat, pentru initierea si organizarea unor evenimente culturale si stiintifice, precum seminarii, colocvii, dezbateri, simpozioane. Aceste evenimente au scopul sa ofere cetatenilor apartinand minoritatilor nationale din Romania oportunitatea de a se manifesta in domeniile culturii, religiei, educatiei, vietii politice.

Banii sunt repartizati celor 18 organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale reprezentate in Parlament si membre ale Consiliului Minoritatilor Nationale, care primesc anual fonduri bugetare pentru a fi sprijinite sa functioneze si sa desfasoare activitati de pastrare a traditiilor, limbii si culturii proprii.

Alte 2,5 milioane lei sunt alocate pentru finantarea si realizarea de activitati si proiecte interetnice, de promovare a identitatii culturale, lingvistice, religioase si a drepturilor cetatenilor apartinand minoritatilor religioase, precum si de combatere a intolerantei, realizate de Departamentul pentru Relatii Interetnice, la initiativa sa sau in parteneriat cu structuri din tara si din strainatate.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

297 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version