Aproape 100 de politisti prahoveni efectueaza, miercuri dimineata, perchezitii in Prahova si in Bucuresti intr-un dosar care vizeaza obtinerea ilegala de indemnizatie de crestere a copilului, anunta Agerpres. IPJ Prahova arata, intr-un comunicat, ca 22 de perchezitii au loc la sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane banuite de tentativa de inselaciune, falsuri in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

"Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada 2016 - 2017, persoanele banuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor in scopul obtinerii in mod nelegal a indemnizatiei de crestere a copilului. In cazul in care banuitii ar fi reusit finalizarea activitatii de inducere in eroare a functionarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei", se precizeaza in comunicat.

In urma descinderilor, 19 mandate de aducere vor fi puse in aplicare, persoanele depistate urmand a fi duse la audieri.

Perchezitiile sunt efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile 'Matei Basarab' Ploiesti si cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane.