Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a venit, marti dimineata, la Curtea de Apel Ploiesti, unde are loc un nou termen in procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 si mai multor angajati ai acestuia si care are ca obiect "actiune in raspundere delictuala", transmite News.ro.

UPDATE 13.31 Curtea de Apel Ploiesti a acordat, marti, termen in continuare in dosar. Conform deciziei instantei, termenul in continuare a fost stabilit pentru data de 11 aprilie. La termenul de marti la care au fost prezenti Laura Codruta Kovesi, Razvan Savaliuc si Mugur Ciuvica, instanta a dispus anularea unor acte si mentinerea altora in urma stramutarii dosarului de la Curtea de Apel Pitesti. In context, Savaliuc a cerut un termen pentru a lua la cunostinta asupra actelor la care instanta a facut referire, iar avocata lui Kovesi a spus ca toate documentele respective sunt "arhicunoscute" si ca se tinde spre o tergiversare a procesului.

Laura Codruta Kovesi a ajuns, in jurul orei 8.30, la Curtea de Apel Ploiesti, unde se judeca procesul pe care l-a intentat postului de televiziune Antena 3 si mai multor angajati ai acestuia.

La instanta ploiesteana a venit, in jurul orei 9.00, si jurnalistul Razvan Savaliuc, aflat printre cei pe care Kovesi i-a dat in judecata.

Acesta este cel de-al doilea termen al procesului dupa ce a fost stramutat la Ploiesti de la Curtea de Apel Pitesti. Termenul anterior s-a incheiat cu o amanare la solicitarea paratilor.

Dosarul in care sefa DNA ii denunta pe jurnalisti ai Antenei 3 pentru ca ar fi acuzat-o, pe post, de musamalizarea anchetei in dosarul lui Mircea Basescu si care intre iunie 2016 si ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curtii de Apel Pitesti a fost stramutat prin decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a fost scos de pe rolul instantei pitestene in 19 ianuarie, fiind pentru a doua oara cand instanta suprema a decis stramutarea procesului.

In 21 aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis stramutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Bucuresti, unde era inregistrat din 29 decembrie 2015 si avusese primul termen in 23 martie 2016. Cererea de stramutare a fost formulata de catre Mugur Ciuvica, Bianca Grigore, Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Radu Tudor si SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat in judecata, in nume personal, dupa afirmatiile facute pe postul deteleviziune in legatura cu dosarul "Bercea - Mircea Basescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Pitesti a fost inregistrat in 3 mai 2016, iar primul termen de judecata dupa stramutare a fost stabilit in 8 iunie 2016.

In 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu.