Doi electricieni care executau lucrari in incinta Fabricii de Vagoane Marfa Astra Arad au fost raniti grav, luni dupa-amiaza, din cauza unei manevre gresite a dispecerilor electrici, in urma careia s-a produs un arc electric de 6.000 de Volti, iar muncitorii s-au ales cu arsuri pe 30 la suta din suprafata corporala, anunta News.ro.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Arad, accidentul a avut loc in jurul orei 16,00, in incinta Fabricii de Vagoane Marfa Astra.

Au fost implicati doi electricieni, de 52 si 57 de ani, care sunt angajati ai altei firme, contractata de fabrica pentru executarea unor lucari.

"Dintr-o eroare de manevra executata de dispecerii electrici s-a produs un arc electric, la tensiune ridicata, de 6.000 de Volti, a carei flama le-a produs arsuri pe brate si pe fata celor doi lucratori", a precizat purtatorul de cuvant al ITM Arad, Florina Higiosan.

Cand muncitorii au inceput lucrarea, nu exista tensiune pe cabluri, insa un dispecer a pornit din greseala reteaua electrica.

Martorii au sunat la 112, iar un echipaj SMURD i-a preluat pe cei doi raniti si i-a transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad. Medicii afirma ca ranile sunt grave, cei doi muncitori avand arsuri pe 30 la suta din suprafata corpului, dar starea lor este stabila.

"Firmele implicate in eveniment au demarat cercetarea cauzelor si imprejurarilor care au condus la producerea acestui eveniment", a mai precizat purtatorul de cuvant al ITM Arad.