Aproximativ 350 de motociclisti au participat, duminica, la un mars desfasurat pe strazile din centrul municipiului Cluj-Napoca, evenimentul fiind organizat cu scopul de a sensibiliza soferii cu privire la prezenta motociclistilor in trafic, dar si pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care acestia se confrunta atunci cand circula pe drumurile din tara, relateaza News.ro.

Motociclistii care au participat la mars au venit din judetul Cluj, dar si din Maramures, Satu Mare, Salaj sau Brasov, locul de intalnire fiind parcarea din fata Salii Sporturilor "Horia Demian".

Marsul s-a desfasurat pe mai multe strazi din cartierele Marasti si Manastur, coloana ajungand si in zona centrala a orasului.

Potrivit organizatorului evenimentului, numarul accidentelor in care sunt implicati motociclisti este tot mai mare, pe fondul neatentiei soferilor, dar si din cauza infrastructurii rutiere.

"Campania intitulata <> are scopul de a preveni incidentele in trafic, atat in ceea ce ii priveste pe motociclisti, cat si de responsabilizare a acestora, dar si a celorlalti participanti la trafic, fie ca vorbim despre soferi si biciclisti. Cea mai grava problema din trafic este lipsa de atentie. Ar trebui sa fim cu totii, soferi si motociclisti, mai atenti cand suntem in trafic. Si gropile de pe strazi reprezinta o problema. Au fost multi motociclisti victime ale accidentelor", a spus Paul Sorinca, organizatorul marsului.

Motociclistii au distribuit soferilor si trecatorilor stickere cu mesaje precum "Atentie la motoclicilisti", "Noi existam in trafic" sau "Asigura-te de doua ori".