Ministerul Sanatatii intentioneaza sa achizitioneze 3.000 de autoturisme de transport medical, un program-pilot prin care vor fi cumparate primele 100 de masini urmand a se finanta printr-un program al Bancii Mondiale, potrivit ministrului Florian Bodog, citat de Agerpres.

"Dorim sa achizitionam 3.000 de autoturisme de transport medical, nu le spun ambulante, care sa faca acest lucru - sa transporte pacientii din zonele sarace, din zonele izolate, sa ii transporte la ambulatoriile de specialitate, la medicii de familie, dar pentru asta trebuie sa acordam o atentie deosebita medicinei primare. Trebuie sa crestem finantarea acordata medicinei primare si suntem determinati sa o facem si o vom face. In acelasi timp, trebuie sa crestem dotarea cabinetelor medicilor de familie", a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Sanatatii.

El a adaugat ca primele 100 de astfel de autoturisme vor fi cumparate printr-un program al Bancii Mondiale.

"Pentru aceste masini, toata lumea se intreaba de unde vor fi finantate, pentru ca nu apar in bugetul Ministerului Sanatatii. Am gasit o solutie prin Banca Mondiala si va fi un program-pilot, cu 100 de masini. Ele vor fi masini de transport, cel mult cu asistent medical, care poate veni de la centrul de asistenta comunitara sau poate veni de la un cabinet de medic de familie, insa practic vom lua pacientii si ii vom duce la facilitati medicale", a explicat Bodog.