Peste o mie de persoane participa, sambata, la un mars de protest in zona Prelungirea Ghencea din Capitala, cerand Primariei Capitalei si Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sa faca public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare pentru Pasajul Domnesti si largirea Prelungirii Ghencea. Oamenii poarta pancarte pe care scrie: "Vrem pasaj si vrem largire, pacaleala nu mai tine!"

HotNews.roFoto: Hotnews

Protestul, unul dintr-o lunga serie, este autorizat sa se desfasoare intre orele 11.30 si 14.30, pe traseul Strada Prelungirea Ghencea, banda I de circulatie, pe sensul de deplasare catre Soseaua de Centura - Domnesti - retur catre Strada Brasov - acces Cartierul Latin.

"Pasajul Domnesti si largirea Prelungirii Ghencea implinesc un deceniu de pacaleli! Haideti cu noi in strada sa spunem Primariei Capitalei si CNAIR-ului ca nu le mai inghitim pacalelile, livrate mai ales in campaniile electorale! Si sa le cerem sa-si faca treaba: sa urgenteze largirea si pasajul, sa prezinte public un calendar concret al etapelor si al alocarilor bugetare. Intre timp, sa ia masuri pentru siguranta circulatiei in zona: sa faca trotuare, sa marcheze trecerile de pietoni si sa asigure dirijarea circulatiei in intersectia cu Strada Valea Oltului si cu Soseaua de Centura", arata organizatorii marsului, pe pagina de Facebook a protestului.

Ei amintesc ca proiectul "Supralargire Prelungirea Ghencea - Domnesti" a fost votat de Consiliul General al Capitalei in 2006, dar este in continuare amanat.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat, marti, ca a demarat procedura administrativa de semnare a contractului pentru proiectarea si executia pasajului de la Domnesti, in contextul in care a expirat perioada legala pentru depunere a contestatiilor.