Aproximativ 30 de oameni au manifestat vineri seara in fata ambasadei Rusiei din Bucuresti, in semn de solidaritate cu protestele anticoruptie care au au avut loc in Rusia la sfarsitul saptamanii trecute, scrie Digi24.ro.

Demonstratia a fost organizata de Miscarea civica "Initiativa Romania" iar participantii au scandat "Solidaritate!" si "Libertate".

Doi dintre reprezentii acestora au fost primiti de ambasadorul rus, Valeri Kuzmin. Au stat la discutii mai bine de o ora.

"A fost nemultumit de acest protest. La un moment dat a tinut foarte insistent sa ne spuna ca ei nu vor accepta lectii de la nimeni. In acest moment exista o miscare anticoruptie in cam toata Europa de Est care in mare masura a plecat de la noi. Daca Rusia devine un stat de drept cu adevarat, intreaga regiune, din care face parte si Romania, va fi mult mai sigura.", a declarat Alexandru Surcel, organizator al protestului, citat de Digi 24.

Autoritatile din Rusia au arestat, duminica trecuta, peste o suta de persoane la protestele anticoruptie care au cuprins mai multe orase rusesti, inclusiv Moscova. Printre persoanele arestate de autoritati s-a numarat si liderul opozitiei Aleksei Navalnii, care i-a indemnat pe rusi sa participe la cele mai importante demonstratii anticoruptie din ultimii ani, potrivit sursei citate.