Peste 50 de companii de top din industrie si servicii, atrase de inteligenta si capacitatea de inovare a viitorilor ingineri, isi prezinta ofertele de munca la PoliFest, o manifestare de traditie care are loc pana in 1 aprilie. Cei interesati vor gasi acolo oferta extinsa si atractiva de locuri de munca, dar si disponibilitate pentru internship-uri, scrie un comunicat al organizatorilor.

"Pe parcursul acestor zile de conferinte stiintifice, workshopuri, expozitii de echipamente si noi tehnologii, prezentare de oferte educationale, dar si de oportunitati de angajare, concursuri motivationale, precum si alte manifestari conexe, PoliFest va fi gazda a peste 50 de companii din intreaga lume si a peste 15.000 de participanti", scrie comunicatul de presa.

La eveniment vor participa atat reprezentanti ai mediului de afaceri, cat si reprezentanti ai facultatilor din universitate, cu scopul de a prezenta si de a oferi informatii concrete legate de oferta educationala a UPB.

In cadrul evenimentului sunt disponibile mai multe actiuni dedicate elevilor de liceu ¬ Ziua portilor deschise, Student pentru o zi ¬ ceea ce presupune vizite in campusul universitar, in cadrul laboratoarelor si a salilor de curs sau participarea la cursuri alaturi de studentii facultatilor din UPB.

Totodata, vineri, va avea loc finala nationala a MT 180 ¬ 'Teza mea de doctorat in 180 de secunde', concurs inspirat din Three minute thesis (3MTMC) care a avut loc pentru prima data in 2008, in cadrul Universitatii din Queensland, in Australia. Concursul din Quebec este primul de acest gen in limba franceza si exista din 2012.

'Teza mea de doctorat in 180 de secunde', concurs aflat la prima editie in Romania este organizat de catre Ambasada Frantei la Bucuresti si Institutul Francez si ar putea sa duca Universitatea Politehnica din Bucuresti in finala internationala ce este programata in aceasta toamna in Belgia, prin reprezentanta sa in aceasta competitie, Virginia Vasile, absolventa a Facultatii de Energetica din cadrul UPB.

Evenimentul se doreste a fi dedicat atat colaborarii dintre mediul academic si cel socio-economic, cat si cel mai mare targ de prezentarea a ofertei educationale a unei universitati. PoliFest 2016 a inregistrat un numar de 17.000 de participanti si 74 de companii.

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai mare si cea mai veche universitate tehnica din tara (aproape 200 ani) si printre cele mai prestigioase universitati din Romania.