Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a spus, cu ocazia deschiderii targului de oferte educationale si joburi Polifest, ca va relua ideea ca olimpicii sa faca a doua facultate gratuit, dand exemplul unuia dintre tinerii medaliati cu aur la olimpiada de matematica, student in anul patru la medicina si in anul intai la chimie, care trebuie sa plateasca 4.000 de lei pe an, scrie News.ro.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Am luat decizia de a avea o bursa de merit, ceea ce in Politehnica inseamna 1.200 de lei pe luna. Si sa gasim formula pentru el ca sa-si poata plati taxa, pentru ca legea spune ca a doua facultate se face cu taxa. Atunci noi trebuie sa compensam cu resursele proprii taxa pe care o are de platit. Voi relua ideea ca olimpicii sa faca a doua facultate gratis", a declarat senatorul Ecaterina Andronescu, la premierea olimpicilor, in deschiderea targului de oferte educationale si joburi Polifest.

Tanarul in cauza, Alexandru Adrian Bratei, este student in anul IV la Facultatea de Medicina Generala si in anul I la Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, specizarea inginerie chimica.