Ministrul Tudorel Toader a amanat pana miercuri la ora 18.00 prezentarea evaluarii activitatii procurorului general si procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Initial, conferinta ministerului justitiei in privinta activitatii lui Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi era asteptata in jurul pranzului.

Termenul de doua saptamani dat pe 12 martie de Toader a expirat duminica seara, dar luni ministrul a anuntat ca a “prorogat" pana miercuri anuntul rezultatului evaluarilor.

Ministrul Justitiei a justificat amanarea prin faptul ca timp de doua zile a fost la Bruxelles.

"Astazi (luni) voi avea o intrevedere cu ambasadorul SUA si voi pleca din nou la Bruxelles", afirma luni el.

Tudorel Toader s-a intalnit luni cu ambasadorul SUA, Hans Klemm declarand ca i-a transmis oficialului roman sprijinul sau si al tarii sale pentru intarirea statului de drept. Întrebat dacă procurorul-şef al DNA ar trebui să demisioneze după decizia Curţii Constituţionale privind ancheta în cazul OUG 13, ambasadorul american a precizat: "Nu am discutat despre probleme legate de persoane".

Procurorul sef alDNA,Laura Codruta Kovesi, a declarat luni, dupa ce a discutat cu ministrul Justitiei, ca nu i s-a cerut demisia si nici nu intentioneaza sa si-o dea.

Toader a anuntat, pe 12 martie, ca va discuta cu procurorul general Augustin Lazar si, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerand ca s-a incalcat legea, conform deciziei Curtii Constitutionale, si a dat de inteles ca nu exclude nici varianta ca "cei doi sa demisioneze pana atunci".