Cinci detinuti aflati in arest preventiv la Penitenciarul Bacau s-au batut, marti, in sala de judecata, dupa ce presedintele a dispus scoaterea catuselor de la maini, doua persoane private de libertate implicate in conflict ajungand la spital, informeaza news.ro. Conducerea inchisorii a sesizat Parchetul in acest caz.

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Bacau, conflictul dintre cei cinci detinuti a izbucnit in momentul in care se aflau in spatiul destinat special persoanelor private de libertate, pe timpul derularii unui proces la Tribunalul Bacau. Anterior, presedintele de instanta a dispus scoaterea catuselor de la mainile celor cinci barbati. In acel moment, patru dintre detinuti s-au napustit asupra celei de-a cincea persoana aflata in zona de izolare, lovindu-se reciproc.

In consecinta, agentii Penitenciarului Bacau care-i aveau sub supraveghere au intervenit si i-au incatusat pe cei cinci detinuti, fiind evacuati imediat din sala de judecata.

Ulterior, acestia au fost condusi la unitatea de detentie, unde le-au fost acordate ingrijiri medicale. Doi dintre detinuti, care au suferit leziuni mai grave, au necesitat transportul la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

"Conform procedurilor si prevederilor legale in vigoare, a fost anuntat judecatorul de supraveghere a privarii de libertate, precum si Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau. La nivelul Penitenciarului Bacau a fost demarata o ancheta interna pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor care au condus la producerea incidentului. Persoanelor private de libertate care au declansat conflictul li s-au intocmit rapoarte de incident", a declarat, marti, pentru News.ro purtatorul de cuvant al Penitenciarului Bacau, Madalina Matasaru.

Potrivit sursei citate, cei cinci detinuti implicati in conflict sunt cunoscuti ca persoane agresive, fiind clasificate in categoria "persoanelor private de libertate cu risc pentru situatia locului de detinere".