Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni mai multe legi, inclusiv cea care va permite parlamentarilor sa isi angajeze la cabinete fosti colaboratori fara a intra in conflict de interese.

Sedinta de plen a deputatilorFoto: Hotnews

Plenul reunit al Parlamentului a votat pe 8 martie- 275 voturi ¬pentru" si 22 de abtineri - modificarea Legii statutului deputatilor si senatorilor, prin care parlamentarii primesc o derogare de la Codul Penal.

Potrivit legii adoptate de legislativ si promulgate de Iohannis, nu mai este conflict de interese angajarea la cabinete a persoanelor cu care acestia au lucrat in ultimii cinci ani.

Proiectul legislativ de modificare a Statutului senatorilor si deputatilorfusese initiat de patru deputati: Marcel Ciolacu (PSD), Korodi Attila (UDMR), Avram Constantin (ALDE), Eugen Tomac (PMP).

Ce decrete a mai semnat luni seful statului:

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura;

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 46 alin. (1) din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru si completarea art. 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali;

Decret pentru promulgarea Legii privind extinderea aplicarii de catre Romania a regimului de privilegii si imunitati prevazute de Conventia cu privire la privilegiile si imunitatile institutiilor specializate, aprobata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 21 noiembrie 1947, pentru institutiile specializate ale Organizatiei Natiunilor Unite;

Decret pentru promulgarea Legii privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi;

Decret pentru promulgarea Legii privind completarea art. 23 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie.