Administratia presedintelui Donald Trump, invinsa de propriul partid in incercarea de abrogare a legislatiei asigurarilor de sanatate, ar putea sa se adreseze opozitiei democrate pentru adoptarea reformei fiscale, a avertizat duminica seful de personal al Casei Albe pe postul de televiziune Fox News, preluat de Reuters siAgerpres.

Priebus a mentionat posibilitatea colaborarii cu moderatii din Partidul Democrat in privinta altor puncte de pe agenda legislativa a presedintelui, inclusiv cele legate de buget si fiscalitate.

"Daca putem veni cu un proiect de lege care atinge obiectivele presedintelui doar cu republicanii, il vom lua si vom merge mai departe cu el", a spus seful personalului Casei Albe, care a adaugat: "Cred ca este mai mult sau mai putin un foc de avertisment ca suntem gata sa discutam cu oricine. Am fost intotdeauna si cred ca acum mai mult ca oricand".

Partidul Republican, care s-a opus de la inceput reformei in domeniul sanatatii cunoscute sub numele de Obamacare, nu a asigurat totusi suficiente voturi in Congresul Statelor Unite impotriva legislatiei introduse de fostul presedinte Barack Obama, desi republicanii detin acum majoritatea atat in Camera Reprezentantilor, cat si in Senat.