Atacul de la Londra a fost unul atroce, impotriva valorilor democratiei si libertatii de exprimare, iar Marea Britanie intentioneaza sa colaboreze cu tarile europene in lupta antiterorism si dupa ce va parasi Uniunea Europeana, a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, ambasadorul britanic la Bucuresti, Paul Brummell.

Paul Brummell, ambasadorul Marii BritaniiFoto: Ambasada Marii Britanii

"A fost un atac atroce, un atac orientat, si nu aleatoriu, catre Parlamentul din Westminster. Deci, un atac directionat impotriva valorilor pe care Parlamentul le reprezinta, valori ale democratiei, valori ale libertatii de exprimare", a spus Brummell despre recentul atac de la Londra.

Ambasadorul a afirmat ca Londra este 'un oras global', lucru demonstrat de faptul ca printre victimele acestuia se afla cetateni 'din toate colturile lumii'.

"Sunt victime din toate colturile lumii si sunt foarte trist sa aflu ca printre raniti au fost si doi cetateni romani. Ma gandesc cu toata compasiunea la ei si la familiile si prietenii lor de aici, din Romania. Le urez o refacere usoara amandurora", a marturisit Brummell.

El a adaugat ca a fost emotionat de mesajele de sustinere venite din partea romanilor.

"Am fost foarte miscat de mesajele de sustinere pe care le-am primit de la toata lumea de aici, din Romania. Presedintele Iohannis a vorbit direct cu premierul Theresa May, ieri, si a subliniat solidaritatea sa cu Marea Britanie. Ambii au subliniat ca sunt nerabdatori sa isi continue colaborarea intr-o maniera pozitiva pentru a combate pericolul terorismului care ameninta societatile noastre, ale tuturor", a mai declarat diplomatul britanic.

Ambasadorul Marii Britanii considera ca lupta impotriva terorismului uneste statele. "Cred ca lupta impotriva terorismului si importanta securitatii reprezinta ceva ce ne uneste, pentru ca este o provocare comuna. Teroristii nu cunosc granite nationale. Astfel, suntem stimulati sa lucram impreuna", a subliniat diplomatul.

Brummell a adaugat ca, dupa Brexit, Marea Britanie va continua colaborarea in acest domeniu, inclusiv cu Romania.

"Avem o colaborare foarte stransa cu Romania si cu multe alte state ale Uniunii Europene in privinta antiterorismului si vreau sa ii asigur pe oamenii din Romania ca intentionam sa continuam aceasta colaborare, odata cu parasirea Uniunii Europene, in viitor, pentru ca este un lucru important. Este vital sa lucram impreuna si lucram impreuna foarte eficient sa contra-atacam amenintarea terorista", a mai spus ambasadorul.