Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca "simetria folosita la cele doua servicii (secrete) in trecut a fost o solutie sanatoasa si poate fi mentinuta" si si-a exprimat opinia ca se poate gasi o solutie "acceptabila" intre actuala majoritate parlamentara si seful statului, Klaus Iohannis.

El a aratat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, ca presedintele "are tot dreptul sa desemneze pe cine doreste dar si Parlamentul are dreptul sau de a accepta sau nu".

Insa "cred ca se poate gasi o solutie acceptabila de ambele parti" iar "simetria folosita la cele doua servicii in trecut a fost o solutie sanatoasa si poate fi mentinuta", a spus Liviu Dragnea.

Acesta nu a dorit sa spuna pe cine are in vedere PSD pentru acest post dar a subliniat ca "daca mergem la o discutie va dati seama ca avem si noi una sau doua propuneri, nu mergem doar sa auzim propuneri".

Dragnea a mentionat ca apreciaza "intelepciunea" lui Klaus Iohannis de a se consulta cu majoritatea parlamentara inainte de a numi viitorul sef al SIE.

In prezent, SRI este condus Eduard Hellvig, numit din partea PNL.