Traian Basescu aminteste ca ministrul agriculturii l-a felicitat pe fiul lui Liviu Dragnea pentru ferma obtinuta cu 500 de si ii spune lui Petre Daea ca ar trebui sa o felicite si pe Ioana Basescu pentru terenurile cumparate cu un credit de un milion de lei.

Petre DaeaFoto: Ministerul Agriculturii

"Ce bine este sa cresti porci, mai Drag(a)...

Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, se duce sa-l felicite pe fiul lui Dragnea pentru ca a cumparat de la Tel Drum o ferma de porci, printr-o marire de capital de 500 lei, si pentru ca, acum, la propunerea tatalui, crescatorii de porci vor primi subventii consistente.

Foarte bine, domnule Ministru Petre Daea, dar nu vrei sa mergi si la fiica mea s-o feliciti ca a cumparat teren la Nana cu un credit de peste un milion de euro si o dobanda importanta? Sau aici mergem pe comisii de ancheta si sechestru pe teren pentru ca nu l-a cumparat cu 500 lei...ca hotii?", a scris pe pagina sa de Facebook fostul presedinte.

Traian Basescu il atacase si miercuri, in plenul reunit al Parlamentului, pe Liviu Dragnea, in cadrul dezbaterilor privind "gaura" din bugetul mandatului lui Dacian Ciolos, afirmand ca mai bine s-ar face o comisie de ancheta pentru ferma de porci din Teleorman, detinuta de fiul presedintelui PSD.

Liviu Dragnea a replicat la cererea lui Traian Basescu: "Domnule presedinte, legat de ferma de porci, nu stiam ca aveti si aceasta specializare. Eu va readuc aminte ca suntem aici, nu acolo, ci in Parlamentul Romaniei. Dvs puteti sa va baltiti in ce vreti dvs, eu nu, eu in acea mocirla nu intru. Dincolo de faptul ca sunt informatii mincinoase in ceea ce priveste unele legaturi financiare sau economice, apropo, pe vremuri cand ii sustineati serios pe cei de la site-ul ala parca erau putin mai documentati, acum, probabil ca din lipsa de resurse serioase, bat campii.

O investigatie HotNews.ro a aratat cum o ferma de ferma de porci din Teleormana ajuns la fiul sefului PSD pentru 500 de lei. Fiul presedintelui PSD a obtinut cu aceasta suma modica o companie zootehnica integrata cu o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei la momentul achizitiei, anul 2014.

Petre Daea, a intervenit vineri noapte in direct la B1in jurnalul de la ora 23 pentru a comenta scandalul fermei de porci detinuta de fiul liderului PSD, potrivitscrie Flux 24."Il felicit pe fiul domnului Dragnea", a spus Petre Daea, potrivit sursei citate.

Ferma de porci detinuta defiullideruluiPSD, LiviuDragnea,a incasat subventii de la Uniunea Europeana in valoare de peste 3.000.000 de euroin ultimii trei ani, dupa cum rezulta din datele furnizate HotNews.ro de Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA).