Presedintele Klaus Iohannis, a avut joi o convorbire telefonica cu premierul Marii Britanii, Theresa May. Oficialul britanic "regretele sale puternice pentru ranirea lor si speranta ca starea de sanatate a acestora, mai ales a cetatenei romane aflate inca in stare critica, se va ameliora", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, presedintele Romaniei "a condamnat in termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, langa Parlament, simbolul democratiei britanice, si a exprimat solidaritatea deplina a Romaniei si a poporului roman cu Regatul Unit". De asemenea, Klaus Iohannis a transmis, in numele sau si al Romaniei, condoleante familiilor victimelor si urari de insanatosire grabnica celor raniti.

In discutie Klaus Iohannis a amintit initiativa de creare a unei Curti internationale impotriva terorismului, lansata in comun de Romania si Spania.

Tot joi, presedintele Iohannis a semnat o scrisoare de condoleante catre Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.