Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) in Romania, Hans Klemm, a vizitat comunitatea de romi care traieste in zona numita Pirita, aflata la periferia municipiului Baia Mare, a scris, joi, pe pagina sa de socializare, directorul Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Baia Mare, Bogdan Gavra, potrivit Agerpres.

"Zona Pirita a fost vizitata de Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm (...) impreuna cu specialistii din cadrul Serviciului Public Asistenta Sociala si reprezentanti ai Fundatiei HHC Romania (...) Scopul intalnirii a fost acela de a gasi solutii reale pentru cresterea incluziunii sociale. Ambasadorul Hans Klemm a dorit sa stie cat mai multe detalii despre serviciile si programele sociale oferite acestei comunitati, precum si problemele cu care se confrunta locuitorii din aceasta zona", a mentionat Bogdan Gavra.

In cursul zilei de joi, diplomatul american, urmeaza sa aiba o intalnire cu prefectul judetului, Sebastian Luput, presedintele Consiliului Judetean Maramures si primarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

De asemenea, tot in cursul zilei de joi, ambasadorul SUA il va vizita la atelierul " Casa Olarului" din orasul Baia Sprie pe mesterul popular Daniel Les.