Cei doi tineri romani raniti in atacul de miercuri de la Londra urma sa se casatoreasca, a declarat ambasadorul roman in Regatul Unit, Dan Mihalache. Romanii venisera ca turisti in capitala britanica si sarbatoreau acolo ziua unuia dintre ei.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 11.40 Pericolul nu a trecut in privinta romancei ranite in atacul terorist de la Londra, aceasta aflandu-se "sub stricta observatie", a anuntat, joi, premierul Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

UPDATE 11.27 Romanca ranita a suferit in noaptea de miercuri spre joi o interventie chirurgicala in vederea eliminarii un cheag de sange pe creier, operatie reusita, a declarat ambasadorul roman al Londra, Dan Mihalache.

De asemenea, medicii britanici au decis transferul ei la un alt spital din Londra cu aparatura mai adecvata situatiei ei, lucru ce s-sa intamplat deja joi dimineata.

Starea ei ramane critica, a spus Dan Mihalache, precizand ca ea are mari probleme pulmonare.

Diplomatul roman a precizat ca familia tinerei se afla deja in drum spre Londra si ca va primi toata asistenta necesara.

------

"Tanara este intr-o stare relativ complicata, destul de grava cu leziuni cerebrale, cu plamanii care sunt pe punctul de a ceda, baiatul e in stare buna are doar o fractura la laba piciorului, dar in ceea ce o priveste pe tanara speram ca se va redresa. Erau turisti, din pacate au avut ghinion, venise sa isi serbeze ziua de nastere erau prieteni urmau sa se casatoreasca", spunea miercuri seara, laRealitatea TV, Mihalache.

Fata este in continuare internata in stare grava, iar logodnicul ei, care a fost ranit usor in urma incidentului, a fost externat, potrivit MAE, care precizeaza ca ambasada Romaniei mentine permanent legatura atat cu familia persoanei aflate in stare grava, cat si cu cetateanul roman care a fost externat

Ambasadorul Romaniei la Londra a explicat ca starea grava a femeii este determinata de faptul ca ea a fost lovita de masina atacatorului si a fost proiectata in raul Tamisa, de unde a fost recuperata de echipele de salvare si transportata la spital.

Potrivit Guardian, 40 de persoane au fost ranite in atac. Printre raniti se afla trei studenti francezi, cinci turisti sud-coreeni, patru studenti britanici, trei politisti, un cuplu de romani si o femeie de nationalitate germana, noteaza publicatia britanica.

Presedintele Iohannis a scris pe contul sau de Twitter ca este alaturi de romanii raniti in atacul teribil din Londra si de toti cei afectati si ca Romania este alaturi de Marea Britanie.