Paza ambasadelor si consulatelor din Romania ale tarilor UE si NATO a fost suplimentata, miercuri, cu echipe antitero, ca urmare a atacului de la Londra, a declarat, pentru News.ro, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Politiei Romane.

"Dispozitivele de paza ale misiunilor diplomatice au fost intarite. S-a marit vigilenta, se iau masurile obisnuite in astfel de situatii", a declarat Georgian Enache.

El a precizat ca dispozitivele obisnuite ale Jandarmeriei, din zonele in care se afla ambasade si consulate ale tarilor UE si NATO, au fost suplimentate cu echipe antitero.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, miercuri, intr-un comunicat ca un ¬incident grav a avut loc in apropiere de Piata Parlamentului in aceasta dupa-amiaza, care este tratat ca un atac terorist pana cand politia¬ ajunge la alta concluzie, relateaza BBC.

"Serviciul Metropolitan de Politie se ocupa de incident, iar o investigatie urgenta este in curs. Gandurile mele sunt alaturi de cei afectati si de familiile lor. As vrea sa multumesc Politiei si serviciilor de urgenta care lucreaza din greu pentru a ne tine in siguranta", a afirmat Khan.

El a precizat ca a discutat cu comandantul interimar al Politiei Metropolitane, care ar fi fost martor la incident.

Intre timp, secretarul de stat pentru Brexit, David Davis, care, alaturi de toti ministrii importanti si de premier se afla in Camera Comunelor in momentul incidentului, a scris pe Twitter ca nu i-a venit sa creada ce se intampla.

"Am auzit focuri de arma, am crezut ca nu se poate sa fie real. Eram in spatele unui stalp si m-am gandit sa fug catre Portcullis House", a scris el.

Un ofiter de politie ar fi fost ucis in atacul de la Westminster, relateaza The Guardian, fara a preciza sursa. Anterior, surse medicale au declarat ca o femeie a murit si alte 10 persoane sunt ranite.