Diferenta dintre temperatura minima inregistrata marti noaptea si cea maxima din cursul zilei de miercuri, la Miercurea Ciuc, a fost de 26 de grade Celsius, arata masuratorile de la statia meteo din localitate, informeaza Agerpres.

Potrivit meteorologilor de serviciu, in timpul noptii de marti spre miercuri s-a inregistrat o minima de minus 4 grade Celsius, iar miercuri dupa amiaza s-a consemnat o maxima de 22 grade Celsius.

Maxima de miercuri se apropie de cea mai ridicata valoare inregistrata la Miercurea Ciuc in luna martie, care a fost de 25,2 grade Celsius si a fost masurata in 1975. Si in alte localitati ale judetului a fost foarte cald. La Odorheiu Secuiesc s-au masurat 23 de grade Celsius, in vreme ce la Joseni si Toplita au fost 20 grade Celsius.

Potrivit sefului Serviciului Judetean de Ambulanta Harghita, dr. Peter Szilard, in cursul zilei de miercuri s-a observat o crestere a numarului de pacienti cu hipertensiune arteriala, insuficienta respiratorie si bronhopneumonie obstructiva cronica. Dr. Peter Szilard a punctat faptul ca atunci cand se schimba frontul atmosferic si se inregistreaza diferente mari de temperatura de la noapte la zi sunt afectate, cu precadere, persoanele hipertensive si cardiace. Drept urmare, medicul le-a recomandat acestor pacienti sa respecte tratamentul prescris de medicii specialisti si sa consume suficiente lichide.

Vremea a fost destul de schimbatoare in judetul Harghita, in ultima perioada, in data de 18 martie inregistrandu-se viscol si ninsoare abundenta, in zonele inalte.