Sapte iranieni si patru afgani care voiau sa intre ilegal in tara, din Serbia, au fost prinsi de politistii de frontiera de la Sectorul Moravita, migrantii declarand ca intentionau sa ajunga in tari din vestul Europei, anunta News.ro.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Politia de Frontiera din Timisoara, marti, in jurul orei 11.20, politistii de frontiera de la Sectorul Moravita au depistat, pe directia localitatii de frontiera Stamora Germana, sapte cetateni straini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.

"Ca urmare a faptului ca persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari. In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca grupul era format din patru barbati, o femeie si doua minore, cu varste cuprinse intre 13 si 39 de ani, fara documente de identitate asupra lor. Persoanele in cauza au declarat ca sunt cetateni iranieni si au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei", se arata in comunicat.

Alti patru cetateni straini, fara documente de identitate asupra lor, au fost depistati in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 01.00, de catre politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector, in apropierea localitatii de frontiera Gaiu Mic.

"Acestia au fost preluati si transportati la sediul institutiei pentru cercetari, unde s-a stabilit ca sunt cetateni din Afganistan, cu varste cuprinse intre 20 si 57 de ani. Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga in Germania", se mai precizeaza in comunicat.

In ambele cazuri se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, persoanele in cauza urmand a fi preluate de lucratori din cadrul Serviciului pentru Imigrari Timis.

De asemenea, vor fi contactate autoritatile de frontiera din tara vecina in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si aplicarii acordului de readmisie.