Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans Klemm, a declarat marti, la Bistrita, ca in luna iulie tara noastra va gazdui un exercitiu militar de amploare, la care vor participa aproximativ 30.000 de soldati din tarile membre NATO, transmite Agerpres.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Ambasadorul a facut acest anunt odata cu sublinierea relatiilor foarte bune existente intre armatele romana si americana.

"Doresc sa va asigur ca si promovarea securitatii este una dintre prioritatile mele. Avem nu doar o stransa relatie de prietenie intre Romania si Statele Unite, dar si un parteneriat strategic si suntem impreuna aliati in cadrul NATO. Soldatii romani si cei americani au o foarte stransa colaborare. Anul trecut au fost circa 180 de exercitii si antrenamente comune, 180 de astfel de ocazii, ceea ce inseamna ca la fiecare doua zile soldatii nostri, membri ai Fortelor Aeriene, ai Fortelor Terestre, dar si ai Fortelor Speciale s-au antrenat impreuna. Veti vedea ca si anul acesta, in luna iulie, va avea loc un exercitiu de amploare in Romania, aproximativ 30.000 de soldati ai tarilor membre NATO vor veni sa se antreneze impreuna cu soldatii romani", a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA a inaugurat marti dupa-masa "Raftul american" - "American Shelf" in cadrul Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud 'George Cosbuc', reprezentand o donatie de aproximativ 250 de volume din partea ambasadei, in limba engleza, pusa la dispozitia celor care doresc sa se familiarizeze cu literatura si cultura americane.