Cotatiile petrolului au crescut usor miercuri in conditiile in care investitorii se asteapta ca reducerile de productie convenite la initiativa OPEC sa fie extinse, transmite Reuters. La scumpire a contribuit si cererea solida, capabila - apreciaza piata - sa erodeze supraproductia existenta.

SondaFoto: Flickr

Cotatiile futures ale sortimentului de referinta Brent sunt la 51,76 dolari pentru un baril, cu 0,3% mai mult decat la finalul zilei de luni. Pretul sortimentului american WTI au urcat si ele cu 6 centi, pana la 48,28 $/baril.

OPEC, impreuna cu alti producatori, inclusiv Rusia, au convenit sa reduca productia zilnica cu aproape 1,8 milioane de barili intre ianuarie si iunie pentru a sprijini preturile si a pune capat supraproductiei ce a dominat piata timp de aproape trei ani.

Totusi, pana acum, taierile nu au avut efectul dorit pentru ca nu toate tarile implicate nu si-au respectat cu strictete promisiunile de reducere a productiei.

In plus alti producatori, precum Statele Unite, au acoperit golul aparut, motivele de mai sus ducand la o ieftinire de 10 procente de la inceputul anului si pana acum.

FindTheData | Graphiq

FindTheData | Graphiq