Marti dimineata a avut loc un accident grav de microbuz pe DN1, in zona localitatii Barcanesti (Prahova), soldat cu moartea a doua persoane si ranirea grava a cel putin sapte. Cei morti sunt o persoana din microbuz si soferul unui camion.

UPDATE 12.49 Primele verificari facute la fata locului arata ca soferul camionului care rula pe directia Bucuresti - Ploiesti nu s-a asigurat atunci cand a vrut sa treaca de pe banda a doua pe prima a sensului de mers, a acrosat un autoturism Dacia Logan, dupa care a intrat pe contrasens, unde a lovit microbuzul care circula regulamentar catre Bucuresti.

UPDATE 10.57Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, medicul Andrei Ilinca, citat de News.ro, sapte raniti din accident au fost adusi la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului.

Este vorba despre cinci femei si doi barbati cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani. Patru dintre ei sunt deja in salile de operatie.

Un alt ranit are fracturi multiple si va ramane internat in Sectia de ortopedie, iar pentru alti doi, care au suferit policontuzii, medicii vor propune de asemenea internarea. O alta victima, in stare foarte grava, a fost preluata de un elicopter SMURD si transportata la un spital din Bucuresti.

Conform unor surse locale, ranitii se aflau in microbuz, care efectua o cursa speciala, si erau transportati catre o localitate din judetul Ilfov, unde lucreaza la Therme.

In urma primelor verificari, politistii au stabilit ca microbuzul circula regulamentar, acesta fiind lovit de camionul care initial s-a ciocnit de un autoturism pe sensul de mers catre Ploiesti, dupa care a intrat pe contrasens.

08.03Cele doua victime care au murit, doi barbati, aveau 30 si 45 de ani, fiind vorba despre o persoana din microbuz si soferul autocamionului, a declarat Raluca Vasiloae, purtator de cuvant ISU Prahova. (News.ro)

In accident au fost mai fost implicate o masina si un camion.

La fata locului au fost trimise mai multe ambulante si un elicopter SMURD.

Este posibil ca cei raniti grav sa fie adusi la Bucuresti, a declarat dimineata Raed Arafat.