Un ploiestean a depus o plangere penala in care reclama faptul ca pagina sa de Facebook ar fi fost clonata, el fiind prezentat pe contul fals drept organizator in Romania al jocului Balena Albastra, informeaza Agerpres.

Bogdan Madalin Ghita a anuntat pe pagina sa de Facebook faptul ca a depus o plangere penala dupa ce pe reteaua de socializare a aparut o pagina similara celei pe care o detine in care el este prezentat drept "calauza" pentru jocul Balena Albastra.

"In ultima vreme, foarte multi adolescenti din Romania s-au implicat intr-o activitate online intitulata 'Blue Whale Challenge'. Cine doreste se poate inscrie pe una dintre paginile oficiale ale jocului (...), oricine poate adera la grupurile care promoveaza conceptul. Imediat dupa inscriere, vei fi contactat de 'calauze'. Ulterior, timp de 50 de zile, primesti cate o sarcina de indeplinit. Daca esti interesat, ma poti contacta la nr. (...) Poate cu putin noroc, voi fi 'calauza ta'", este anuntul postat pe contul fals de Facebook al ploiesteanului.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, ca Bogdan Madalin Ghita a depus, vineri, o plangere la BCCO Ploiesti.

"In decursul zilei de azi am depus plangere atat penala cat si o plangere pentru defaimare si furt de identitate cat si calomnie, plangerea a fost pusa unde trebuie", a scris ploiesteanul pe pagina sa de socializare.