Barbatul de 54 de ani care a fost ranit grav in urma exploziei si incendiului produse in urma cu o saptamana la o nava afla in reparatii la o firma din Galati a decedat, inspectorii de munca preluand cercetarea in acest caz, trasnmite News.ro.

"Am primit confirmarea decesului. S-a intamplat vineri. Institutia noastra a preluat cercetarea", a declarat, luni, seful Inspectoratului Teriorial de Munca (ITM) Galati, Ionel Petrea.

Barbatul in varsta de 54 de ani a suferit arsuri pe aproximativ 70 - 80% din suprafata corpului in urma exploziei si incendiului produse la nava aflata in reparatii la o firma din Galati si a fost transportat mai intai la Spitalul Judetean din Galati, ulterior fiind transferat la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Si o femeie care a facut un atac de panica a ajuns la Spitalul din Galati, insa aceasta nu a avut nevoie de internare.

Explozia urmata de un incendiu s-a produs luni, 13 martie, in compartimentul motoare al unei nave impingator.

Pompierii au stabilit ca barbatul care a murit a incercat sa fumeze doua tigari care s-au aprins si au ars foarte repede din cauza concentratiei foarte mari de oxigen din sala motoare a navei.

Purtatorul de cuvant al ISU Galati a explicat ca incendiul a fost provocat in urma formarii unui arc electric de la aparatul de sudura manevrat de muncitor.

"Cauza producerii incendiului este crearea unui arc electric al unui aparat de sudura (....) Cand sa se apuce de treaba s-a format arc electric de la aparatul de sudura care a creat energia termica necesara si suficienta ca sa aprinda materialele inflamabile imbibate cu oxigen, inclusiv echipamentul lui", a afirmat Chirita.

El a mai spus ca a existat imediat o explozie, aceasta fiind definita drept "o ardere rapida".

Firma la care era angajat muncitorul a fost amendata cu 5.000 de lei pentru nerespectarea unor norme de prevenire a incendiilor.