Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sambata, la Timisoara, ca "probabil poate fi imbunatatit" cadrul legal privind defrisarile padurilor si ca in ultimele luni ale anului trecut controalele din industria lemnului "au scazut foarte mult, spre zero", el adaugand ca lacomia si drujbele nu pot opri o lege.

Sorin Grindeanu a declarat, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari legate de defrisarea padurilor din Romania, ca specialistii stiu mai bine, dar ca ar trebui imbunatatit cadrul legal, relateaza News.ro.

"Cadru legal poate fi, sunt specialisti care stiu mai bine decat mine ce poate fi facut, probabil poate fi imbunatatit, dar lacomia si drujbele nu pot opri o lege. Aplicarea acelei legi se face de catre oameni. Anul trecut, intr-un guvern care nu avea nicio culoare politica, stiti foarte bine, pe ultimele trei - patru luni ale anului, in acest domeniu, din industria lemnului, controale si tot ceea ce tine de gestionarea domeniului, controalele au scazut foarte mult, spre zero", a declarat premierul.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, l-a completat pe Grindeanu, afirmand ca in Romania "este o mafie a defrisarilor", dar ca legislatia va fi mai dura.

"Este o mafie a defrisarilor in Romania. Solutia nu e deloc complicata. Legislatia va fi mai dura. Spiritul civic este foarte frumos, dar nu speram ca dintr-o data cei care umbla cu drujbele prin paduri arunca drujbele si planteaza copaci si floricele. Mafia a fost construita in timp de catre oameni pregatiti. Nu e o lupta usoara, dar cred ca avem sansa, toti cei interesati sa ducem la capat aceasta lupta", a declarat Dragnea.