Fostul presedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus va fi decorat de catre presedintele Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul ¬Steaua Romaniei¬ in rang de Ofiter. Mircea Ionescu-Quintus va fi decorat cu o zi inainte de a implini 100 de ani, scrie news.ro.

Ceremonia va avea loc la ora 12.00, in Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

Klaus Iohannis nu este primul presedinte care il onoreaza pe Ionescu-Quintus cu o decoratie a statului roman. In 2002, Ion Iliescu l-a decorat cu Ordinul ¬Steaua Romaniei¬ in rang de Cavaler.

De asemenea, pe 28 aprilie 2009, cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi, presedintele Traian Basescu a semnat decretele de inaintare in gradul de general de brigada a mai multor colonei, veterani din a doua conflagratie mondiala. Printre acestia s-a aflat si Ionescu-Quintus.

El s-a inscris in PNL in anul 1936 si a fost presedintele acestui partid in perioada 1993-2001. Detinut politic in perioada comunista, Mircea Ionescu-Quintus a contribuit la renasterea partidului dupa 1989, fiind primul liberal care a ajuns in ministru dupa reinstaurarea democratiei, in guvernul Stolojan (1991-1992).