Cei doi angajati ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova, acuzati de luare de mita, au primit, joi seara, mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ei sunt acuzati ca in schimbul a 200 lei ar fi trebuit sa furnizeze doua unitati de sange unor pacienti care urmau sa fie operati, potrivit News.ro.

Magistratii Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 30 zile pe numele lui Cristian Cosmin Magaon si Mihaela Oprisan, ei fiind acuzati de luare de mita. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Craiova. La ora transmiterii acestei stiri, celor doi angajati ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova urmau sa le fie completate documentele pentru a fi introdusi in arestul Inspectoratului de Politie al Judetuluo Dolj.

Asistentul Cristian Cosmin Magaon, in varsta de 24 ani, si registratorul Mihaela Oprisan (33 ani) au fost audiati, miercuri, mai bine de opt ore de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, iar la finalul acestora magistratii au decis retinerea celor doi pentru o perioada de 24 ore.

In cursul zilei de joi, cei doi au fost prezentati Tribunalului Dolj, fiind acuzati de luare de mita. Conform anchetatorilor, asistentul medical a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza doua unitati de sange necesare unui pacient la o interventie chirurgicala.

"In fapt, in cursul lunii martie 2017, M.C.C. in colaborare cu O.M.G., registrator la aceeasi unitate medicala, pe fondul lipsei de sange necesar interventiilor chirurgicale, a primit in repetate randuri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obtinerea respectivelor unitati de sange", au precizat, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie - Structura Centrala.