Cei doi angajati ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova suspectati ca vindeau pungi de sange catre apartinatorii pacientilor ce urmau sa fie operati au fost retinuti, in noaptea de miercuri spre joi, de procurorii Parchetului Tribunalului Dolj, anunta News.ro. Asistentul Cristian Cosmin Magaon, in varsta de 24 ani, si registratorul Mihaela Oprisan (33 ani) au fost audiati, miercuri, mai bine de 8 ore de procurori, iar la finalul audierilor au fost retinuti.

Cei doi angajati ai Centrului de Transfuzii sunt acuzati ca le spuneau pacientilor care aveau nevoie ca nu exista sange pe stoc, insa daca li se ofereau bani, problema se rezolva.

Cei doi vor fi dusi joi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva, fiind suspectati de luare de mita.

Ofiteri de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie-Structura Centrala si Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj au facut miercuri mai multe perchezitii la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine din Craiova.

Potrivit anchetatorilor, asistentul medical a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza doua unitati de sange necesare unui pacient pentru o interventie chirurgicala.